Boldogság a Mercedesnél, „de van még mit tanulni” - F1VILÁG.HU

Boldogság a Mercedesnél, „de van még mit tanulni”

HIRDETÉS
Russian Grand Prix Race

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója nagyon büszke Valtteri Bottasra, aki hősiesen állta a rá nehezedő nyomást az Orosz Nagydíjon.

A Mercedes a győzelem mellett Lewis Hamiltonnal egy negyedik helyet is szerzett, aminek oka Wolff szerint az volt, hogy a brit autója nem volt tökéletes. Bottas győzelme viszont mindenért kárpótolta a csapatot, és a csapatvezető nagyon örül, hogy sikerült a Ferrarikat legyűrniük.

„Nagyon kiélezett verseny volt, szuper volt a tempónk a verseny elején az ultralágy gumikon. Tudtuk, hogy a végén szoros lesz, de végül így alakult” – mondta Wolff.

„Ez a srácoknak az érdeme, akik megtalálták a pénteki problémánkat. Nem voltunk túl versenyképesek a hosszú etapokon és egy körön sem voltunk elég gyorsak. Vasárnap vissza tudtunk vágni, amikor igazán szükséges volt.”

Wolff elmondta, büszke Bottasra, és örül, hogy a két pilóta igazán jól tud együtt dolgozni.

„Nagyon kedves srác, büszke vagyok rá. A végén elég nagy nyomás volt rajta azzal, hogy egy négyszeres világbajnok jött mögötte, de egy elfékezésen kívül nem hibázott.”

„Az egyensúly nagyon jól működik Lewis és Valtteri között, ez a dinamika pedig a sikerünk része. Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt, és ezt meg fogjuk ünnepelni, az biztos. Viszont néhány területen még tanulnunk kell, például, hogy hogyan fejlődjünk gyorsan, hogyan legyünk gyorsabbak, valamint, hogy miért nem tudtunk ma Lewisnak olyan autót adni, amire szüksége lett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!