Börtönbüntetésre ítélték a Ferrari ex-mérnökét - F1VILÁG.HU

Börtönbüntetésre ítélték a Ferrari ex-mérnökét

HIRDETÉS

A szabotázsakcióval, és bizalmas információk kiszivárogtatásával vádolt Nigel Stepney-t egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték, miután jogi csapata vádalkut kötött az olasz bírósággal.


A szabotázsakcióval, és bizalmas információk kiszivárogtatásával vádolt Nigel Stepney-t egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték, miután jogi csapata vádalkut kötött az olasz bírósággal.

Mindezt a Reuters hírügynökség hozta le helyi médiariportokra hivatkozva, melyek szerint a Ferrari egykori alkalmazottját egy csekély 600 eurós bírság mellett húsz hónap börtönbüntetésre ítélték, ám az olasz jogi rendszerben ezt nagy valószínűséggel nem kell majd letöltenie.

„Elégedettek vagyunk, még ha védencem mindig is cáfolta a szabotázs akciót” – nyilatkozta Stepney jogi képviselője, Sonia Bartolini a Gazzetta di Modena honlapnak a bírósági meghallgatás után.

„Köszönetet szeretnénk mondani a bírónak, hogy belement a vádalkuba, ugyanis korábban egy sokkal súlyosabb büntetés volt kilátásban, amin mindenképpen enyhíteni szerettünk volna.”

Stepney-t első körben azzal vádolták, hogy bizalmas technikai dokumentumokat csempészett ki a Ferraritól, hogy azokat átadja a rivális McLarennek, illetve a 2007-es Monte-Carlói Nagydíjon megpróbálta tönkretenni Kimi Raikkönen és Felipe Massa autóit.

A McLarent a történtek miatt 100 millió dolláros pénzbírsággal sújtották, illetve kizárták a konstruktőrök versenyéből, ugyanis bebizonyosodott, hogy birtokába került annak a 780 oldalas technikai dokumentációnak, ami bizalmas információkat tartalmazott a Ferrari versenygépéről.

Mind Stepney-t, mind a McLaren főtervezőjét, Mike Coughlant – aki átvette egy titkos találkozó keretén belül az anyagot – azonnal menesztette csapata.

Az FIA egyébként hivatalos eljárást nem kezdeményezett Stepney ellen, hiszen már nem volt szerződésben egyetlen forma-1-es csapattal sem, ám a Ferrari az olasz bíróságra vitte az ügyet, ami úgy tűnik, három év után véget ért.

Stepney mindvégig tagadta, hogy szabotálni akarta volna a Ferrari szereplését a Monacói Nagydíjon, ám mivel nadrágzsebeiben megtalálták annak a titokzatos pornak a maradványait, ami a Ferrari autóinak tanksapkáin is jelen volt, nem volt miről beszélni.

Hirdetés

A brit szakember azonban úgy érzi, valaki csúnyán felültette.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!