Botrányosan gyenge időmérő a Williamsnél - F1VILÁG.HU

Botrányosan gyenge időmérő a Williamsnél

HIRDETÉS
AN7T4171

A biztató kezdés után kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzésén a Williams csapatai.

A hazai versenyére készülő brit istálló versenyzői, Felipe Massa és Lance Stroll csak a 15. és 16. helyeket szerezték meg a szombati időmérő edzésen.

„Nagyon csalódott vagyok a mai időmérő miatt” – mondta Massa. „Amikor minden edzésen a top 10-ért harcolsz, és aztán az időmérőn a 15. helyen zársz, az nagyon kiábrándító.”

„Nem tudom, hogy ezen múlt-e a Q3-ba való továbbjutásom, de az utolsó garnitúra gumival nagy forgalomba kerültem. Nagyon szűkös volt az idő, és egy teljes kört meg kellett tennem az egyik Toro Rosso szélárnyékában.”

„Ha nincs forgalom, tiszta kört autózhattam volna a lehető legjobb időben. Csalódott vagyok, de vasárnap küzdeni fogunk majd.”

Nemcsak Massa, hanem természetesen az újonc Lance Stroll sem elégedett a szombaton látottakkal – de legalább élvezte az időmérőt.

„Először vezettem Forma-1-es autót esőben, és igazán szórakoztató kvalifikáció volt ez az esővel, a száradó pályával, illetve az intermediate-gumikkal” – mondta a kanadai.

„A végén elkezdet száradni, nekünk pedig szemcsésedtek a gumijaink, szóval nem tudtunk gyorsulni. Legyűrtek minket azok a srácok, akik a végére feltették a slick-abroncsokat. Nem egy szokványos időmérőként tekintek a maira, ahol a tempónk olyan volt, mint amilyennek lennie kell… Kiábrándító… Éppen csak lecsúsztam a Q2-ről.”

„Majd vasárnap meglátjuk, milyen lesz az autó szárazon.”

Hirdetés

Fernando Alonso rajtbüntetése miatt egyébként Massa és Stroll is előreléphet majd egy helyet a rajtrácson.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!