Bottas: A Bakuban történtek után bőgtem, mint egy kisbaba…

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Sírásban tört ki bakui kiesését követően a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. A finn jó eséllyel pályázott a győzelemre az Azeri Nagydíjon, ám egy defekt megfosztotta ettől.

Bottas 3 körrel a verseny vége előtt az élről volt kénytelen feladni a bakui versenyt, miután ráhajtott egy pályán hagyott törmelékre.

A Mercedes versenyzője végül győzelem nélkül zárta a 2018-as szezont, elmondása szerint pedig az Azerbajdzsánban történtek „pályafutása legnagyobb csalódásai közé tartoznak”.

„Azt gondoltam, az egyik legjobb versenyemet futottam ott. Nem vezettem sokáig a versenyben, de sikerült felküzdenem magam az élre” – mondta Bottas.

„Emlékszem, hogy a defekt előtti pillanatban is nagyon magabiztos voltam, azt gondoltam, mindent kontroll alatt tartok. Tudtam, hogy egy kis szerencsével nyerni fogok, de ráhajtottam néhány törmelékre a célegyenesben, amiket nem láttam, és defektet kaptam, ezzel pedig be is fejeződött a versenyem.”

Bottas elárulta, a történtek után teljesen összetört, mert nagyon kellett volna már neki az a győzelem.

„Pár versennyel korábban már majdnem győztem, voltam második néhányszor, szóval nagyon vágytam már az első győzelmemre – de nem jött össze.”
„Utána láttam a csalódottságot az egész csapaton. Rengeteg támogatást kaptam mindenkitől.”

„Amikor visszaértem a hotelbe, teljesen összetörtem, térde rogytam és bőgtem, mint egy kisbaba. De aztán összeszedtem magam és eldöntöttem, hogy egy kiesés még nem fog padlóra küldeni.”

Nemrég Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke is úgy nyilatkozott, Bottas bakui kiesése volt a szezon mélypontja számára.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek