Fotó: Mercedes
Hírek

Bottas: A bakui kudarc csak megerősít!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, csak megerősítette őt a legutóbbi, Azeri Nagydíjon elveszített győzelem, és mindent megtesz azért, hogy visszavágjon.

A finn versenyző néhány körrel a leintés előtt egy defekt miatt esett ki az élről Bakuban, és bár nyilvánvalóan csalódott volt a történtek miatt, nem hagyja, hogy ez a kiábrándultság felülkerekedjen rajta.

„Természetesen kiábrándító volt, de az életben, és főleg a motorsportban vannak csalódást keltő dolgok” – mondta Bottas még szombaton, amikor átvette a Lorenzo Bandini-díjat.

„Mindig úgy gondoltam, hogy a csalódottság a legjobb lehetőséget kínálja arra, hogy erősebbé válj, ha megfelelően reagálsz. Szóval úgy tervezem, hogy a következő hétvégén, és az év további részében még erősebb leszek.”

Bár a Mercedes jelen állás szerint hátrányban van a Ferrarival szemben, Bottas szerint az apró részletek nagy változást eredményezhetnek.

„Ilyen az F1. Nagyon versenyképes közeg, és ha a szabályok többé-kevésbé ugyanolyanok maradnak, mindig szorosabbá válik a küzdelem. Van most három nagycsapat, mely nagyon közel van egymáshoz.”

„Amit nekünk most tennünk kell, hogy odafigyelünk az apró részletekre, és tanulunk a kis dolgokból is, hogy akár csak egy századot is nyerjünk. Ha ezeket rendszeresen sikerül megtalálni minden területen – főleg a gyenge pontjainkon –, az messzire visz majd bennünket.”

„Ha ki kell emelnem egy dolgot, amin felül kell kerekednünk, az a csapatmunka. Együtt kell dolgoznunk csapatként, ahogy mindig is, mert közösen sokkal többre vagyunk képesek, mint egyedül.”

Fotó: Mercedes

Bottas egyébként szombaton, az olaszországi Faenza és Brisighella közti útvonalon vezethette is a Mercedes W07-es versenyautóját. Itt vette át a Bandini-díjat, melyet korábban többek között Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Max Verstappen is kiérdemelt.

„Gyerekként, amikor gokartoztam és azt figyeltem, kik nyerték el ezt a trófeát, el sem tudtam képzelni, hogy egyszer én is megkaphatom. Szóval sokat jelent” – mondta a finn.

„A legutóbbi versenyhétvégén nem szereztem trófeát, de most igen, és ez sokkal jobb! Megtiszteltetés!”

Szólj hozzá!