Verstappen vs. Ocon

Bottas: A bakui kudarc csak megerősít!

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, csak megerősítette őt a legutóbbi, Azeri Nagydíjon elveszített győzelem, és mindent megtesz azért, hogy visszavágjon.

A finn versenyző néhány körrel a leintés előtt egy defekt miatt esett ki az élről Bakuban, és bár nyilvánvalóan csalódott volt a történtek miatt, nem hagyja, hogy ez a kiábrándultság felülkerekedjen rajta.

„Természetesen kiábrándító volt, de az életben, és főleg a motorsportban vannak csalódást keltő dolgok” – mondta Bottas még szombaton, amikor átvette a Lorenzo Bandini-díjat.

„Mindig úgy gondoltam, hogy a csalódottság a legjobb lehetőséget kínálja arra, hogy erősebbé válj, ha megfelelően reagálsz. Szóval úgy tervezem, hogy a következő hétvégén, és az év további részében még erősebb leszek.”

Bár a Mercedes jelen állás szerint hátrányban van a Ferrarival szemben, Bottas szerint az apró részletek nagy változást eredményezhetnek.

„Ilyen az F1. Nagyon versenyképes közeg, és ha a szabályok többé-kevésbé ugyanolyanok maradnak, mindig szorosabbá válik a küzdelem. Van most három nagycsapat, mely nagyon közel van egymáshoz.”

„Amit nekünk most tennünk kell, hogy odafigyelünk az apró részletekre, és tanulunk a kis dolgokból is, hogy akár csak egy századot is nyerjünk. Ha ezeket rendszeresen sikerül megtalálni minden területen – főleg a gyenge pontjainkon –, az messzire visz majd bennünket.”

„Ha ki kell emelnem egy dolgot, amin felül kell kerekednünk, az a csapatmunka. Együtt kell dolgoznunk csapatként, ahogy mindig is, mert közösen sokkal többre vagyunk képesek, mint egyedül.”

Fotó: Mercedes

Bottas egyébként szombaton, az olaszországi Faenza és Brisighella közti útvonalon vezethette is a Mercedes W07-es versenyautóját. Itt vette át a Bandini-díjat, melyet korábban többek között Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és Max Verstappen is kiérdemelt.

„Gyerekként, amikor gokartoztam és azt figyeltem, kik nyerték el ezt a trófeát, el sem tudtam képzelni, hogy egyszer én is megkaphatom. Szóval sokat jelent” – mondta a finn.

„A legutóbbi versenyhétvégén nem szereztem trófeát, de most igen, és ez sokkal jobb! Megtiszteltetés!”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Friss hírek