Bottas: A Ferrari a Mercedes előtt jár

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Az előszezon első teszthetén látottak alapján a Ferrari Forma-1-es csapata a Mercedes előtt jár – ezt mondta az istálló finn versenyzője, Valtteri Bottas.

Az olasz istálló Sebastian Vettel és Charles Leclerc révén a leggyorsabb volt az első két tesztnapon Barcelonában, az SF90-es versenygéppel pedig a pilóták rendkívül sokat tudtak körözni a hét folyamán.

Persze a Mercedes sem tétlenkedett, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is rengeteg időt töltött a pályán, habár a köridők bevallottan még nem élveztek prioritást a csapat számára.

Hamilton mindenesetre szerdán azt mondta, a Ferrari „nagyon erősnek tűnik”, nemrég pedig csapattársa, Bottas fogalmazott úgy, szerinte az olaszok előrébb járnak.

„Nagyon erősnek tűnnek” – mondta a finn.

„Nem számít, mennyi üzemanyag van az autójukban, vagy milyen motormódot használnak. Próbáljuk orvosolni ezt, de bárhogy is legyen, nagyon gyorsak. A rövid- és hosszú etapokon egyaránt.”

„Azt gondolom, jelenleg azt érezzük, hogy egy kicsit előrébb járnak, de nyilván lehetetlen részletes kalkulációkat végezni.”

Bottas mindazonáltal világossá tette, a tesztnapok végén az eredmények által mutatott erősorrend nem releváns számukra.

„Nyilván kiolvasunk valamit a köridőkből. Figyeljük őket. De tényleg arra akarunk fókuszálni, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a kevés tesztből – magunkra és a csomagunkra összpontosítunk.”

„Meggyőződésem, hogy a tesztek között a csapatok még jobban megpróbálják kielemezni, hogy is állunk. De az számít igazán, hogy hol leszünk majd Melbourne-ben, és ez azon múlik, mennyire hatékonyan dolgozunk a teszteken.”

„Ahogy már mondtam, a Ferrari nagyon erősnek tűnik. Efelől nincs kétség.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek