Bottas a gumik túlmelegedésével küszködött

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

A 3. legjobb időt érte el a Forma-1-es Német Nagydíj pénteki nyitónapján Valtteri Bottas. A finn számára jól indult a hétvége, hiszen ma bejelentették új szerződését, az edzéseken viszont nem volt könnyű dolga.

Bottasszal 1 évre hosszabbított a Mercedes, szerződése pedig lehetővé teszi, hogy 2020-ban is a német istállónál versenyezzen, ha a felek élnek ezzel az opcióval.

A Mercedes pilótája az első edzésen az 5., a másodikon a 3. legjobb időt autózta.

„Ma bejelentettük az új szerződésem, aztán Forma-1-es autóval körözhettem Hockenheimben – szóval ez egy igazán remek nap volt, és jó, hogy visszatértünk Németországba” – fogalmazott a finn versenyző.

„Úgy gondolom, csapatként most igazán remek helyzetben vagyunk, hiszen a szerződéseket tisztáztuk, és kizárólag a küzdelemre fókuszálhatunk.”

Bottas hozzátette, van még hová fejlődniük, és nagyon oda kell figyelniük riválisaikra is.

„Az autó versenyképesnek tűnt ma, de ahogy vártuk, nagyon szoros a csata. Küszködtem kicsit az autó elejével, egy kicsit javítanunk kell rajta a lassú- és közepes tempójú kanyarokban, de ezt leszámítva minden rendben volt.”

„Még nem vagyok teljesen elégedett, de pontosan erre valók a péntekek. Dolgozni fogunk az autón és biztosan előrelépünk majd holnapra. Egy kicsit küszködtünk a gumik túlmelegedésével, és meggyőződésem, hogy mások is. Viszont úgy tűnik, vasárnap hűvösebb lesz.”

„Rengeteg adaton kell átrágnunk magunkat ma este, hogy jobban értsük a gumikat a verseny előtt.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!