Fotó: Mercedes
Hírek

Bottas a kevés körözés miatt sopánkodik, de elégedett az új motorral

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, azért nem tudta felvenni csapattársa, Lewis Hamilton tempóját a Francia Nagydíj időmérő edzésén, mert a szabadedzéseken értékes pályaidőt veszített.

Bottas a pénteki második tréning jelentős részét kénytelen volt kihagyni, miután a csapat vízszivárgást fedezett fel versenyautójának hűtőrendszerében.

A Mercedes versenyzője abban bízott, a szombati, utolsó gyakorláson bepótolhatja az elvesztett pályaidőt, ám az eső keresztülhúzta a számításait.

Bottas az időmérő edzésen végül a 2. rajtkockát szerezte meg, alig 1 tizeddel lemaradva Lewis Hamiltontól.

A finn elárulta, úgy érzi, sokba kerültek neki a pénteki problémák.

„Nem volt rossz köröm, de tökéletesre sem sikerült” – mondta Bottas.

„Egész hétvégén küszködtem azzal, hogy összerakjak egy tökéletes kört, ráadásul kihagytam a második edzés túlnyomó részét, a harmadik tréningen pedig szintén nem köröztem. Úgyhogy a felzárkózásról szólt minden egyes etap – az első és a második hely viszont tökéletes számunkra.”

A Mercedes csapata hétvégén már az új specifikációjú motort használja, melyet eredetileg Kanadában szerettek volna bevetni, ám megbízhatósági aggályok miatt erre nem került sor.

„Jónak tűnik az új motor, nagyon friss, a csapat pedig kiváló munkát végzett vele” – fogalmazott Bottas.

„Remélhetőleg vasárnap is bizonyítani tudjuk, mennyire jó. Nagyon szükségünk volt már rá, mert szorosnak ígérkezik az idei szezon, és jó, hogy már ezen a futamon bevethetjük. Nyilvánvalóan hasznos lett volna nekünk Montrealban, de most itt vagyunk, és kibéreltük az első rajtsort – szóval minden remek.”

Szólj hozzá!