Bottas: A Mercedes túl fog lépni az akadályokon - F1VILÁG.HU

Bottas: A Mercedes túl fog lépni az akadályokon

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője úgy érzi, még bőven van feladatuk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig, de bízik benne, hogy addig minden problémát orvosolni tudnak.
Fotó: Mercedes


Bottas és csapattársa, Lewis Hamilton is arra panaszkodott, hogy akadtak kezelési problémák a W10-es versenygéppel a téli tesztek során, így a héten az új aerodinamikai fejlesztésekkel is az volt a céljuk, hogy túllépjenek ezeken a nehézségeken.  

Habár néhány probléma továbbra is fennáll, a héten nagy előrelépéseket tudott tenni a csapat, így már sokkal világosabbá vált számukra az autó és a csomag működése. 

Mindig vannak gátak és akadályok ebben a sportban és egy új autónál is” – nyilatkozta Bottas. 

„Határozottan vannak problémáink az egyensúllyal, amelyeket még meg kell oldanunk. Nagyon sok dolog van az autón, amin még fejleszthetünk, de én hiszek a csapatban.”

Ezelőtt is volt olyan, hogy nehéz szituációba kerültünk az autóval, voltak versenyhétvégék, ahol alulteljesítettünk, szóval azt hiszem, bármilyen akadály jön, le tudjuk győzni” – folytatta a finn. 

A Mercedes a tesztek végére határozott fejlődést mutatott: habár az üzemanyagszint mindig kérdés, illetve az is, hogy valójában mit próbálgatnak a csapatok, Hamilton legjobb ideje az utolsó napon mindössze 3 ezredmásodperccel maradt el Vettel legjobb eredményétől. 

„Legalább van néhány terület, ahol úgy érzem, hogy jó lépéseket tettünk előre, például a lassú kanyarokban az autó jobban működik, mint tavaly – és más területeken is” – mondta Bottas.

„Minden nap rengeteget tanultunk, úgy érzem, minden egyes alkalommal, amikor beültem az autóba, mindig jobb volt. Remélhetőleg még nagyobb előrelépést érzek majd Melbourne-ben.”

Bottas azt állítja, jelenleg vannak lemaradásaik, azonban az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra ezeket meg fogják oldani. 

Hirdetés

„Minden azon múlik, hogy keményen dolgozzunk, és csapatként, együtt tegyünk ezért. Mindenkiben bízom a gyárban és a versenycsapat is biztosít minket arról, hogy a lehető legjobb formában leszünk Melbourne-re” – mondta. 

Az erőviszonyokkal kapcsolatban azonban nem szeretne nyilatkozni Bottas, szerinte még túl korai bármit is mondani – a szezonnyitón okosabbak lesznek. 

„Még korai szakaszban vagyunk, sokat fogunk fejleszteni az autón, csak néhány kört tettünk meg Silverstone-ban, ahol nem voltak ideálisak a körülmények, és itt, Barcelonában, szóval még túl korai bármit is mondani.”

„Pályáról pályára más lesz a helyzet, meglátjuk, hogy megfelelő hőmérsékleten hogyan működik az autó. Még korai megmondani. A csapat garantáltan ezen dolgozik, hogy jó formában legyünk és folyamatosan előrelépéseket tegyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!