Bottas: A Toro Rosso jobb volt a hiperlágyakkal, mint mi - F1VILÁG.HU

Bottas: A Toro Rosso jobb volt a hiperlágyakkal, mint mi

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Nem tudott versenyre kelni a Toro Rosso csapatával a gumikezelést tekintve a Mercedes a múlt vasárnapi Monacói Nagydíj első etapjában – mondta Valtteri Bottas.

A Toro Rosso versenyzője, Pierre Gasly a monte-carlói versenyen 37 kört tett meg a hiperlágy abroncsokkal, és végül a 7. helyen fejezte be a futamot.

Lewis Hamilton a verseny első etapjában már 12 kör után lecserélte a Pirelli leglágyabb keverékét, Bottas pedig a 17. körig ment el azokkal.

„Igazán lenyűgöző volt, hogy milyen hosszú etapot tudtak teljesíteni a hiperlágy gumikkal, szóval valamit jobban csináltak nálunk ezekkel az abroncsokkal” – mondta Bottas a Toro Rosso teljesítménye kapcsán.

„Azt hiszem, a mi gyengeségünk ezen a hétvégén a hiperlágy gumi hosszú etapos teljesítménye volt, illetve az autónk tempóhiánya.”

Bár közel a verseny feléig életben tudta tartani a hiperlágy gumikat, Gasly a verseny végén elismerte, őket is meglepte, milyen jól bírták az abroncsok.

„Ami azt illeti, sokkal hosszabb etapot futottunk, mint terveztük” – mondta a francia tehetség.

„Nem számítottunk arra, hogy ilyen sokáig életben tudjuk tartani a gumikat. Egyáltalán nem ez volt a terv, a versenyen döntöttünk így. Hihetetlen volt, hogy hány kört meg tudtunk tenni a hiperlágyakkal az első etapban. A verseny előtt nem voltam túl magabiztos a gumikkal kapcsolatban, mert elég masszív volt a degradáció.”

„Szóval próbáltam nagyon vigyázni rájuk a futam elején, és amikor mindenki kiállt, elkezdtem nyomni neki, és egyszerűen gyorsabbak voltunk azoknál, akik kimentek a bokszba, és felrakták a szuperlágyakat, vagy az ultralágyakat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!