Bottas: Az autó javulni fog, és én is

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője szerint szoros küzdelem várható az F1-es Bahreini Nagydíj időmérőjén köztük és a Ferrari között.

A Ferrari mindkét pénteki szabadedzést megnyerte, így már most látszik, hogy az Ausztrál Nagydíjon látottakhoz képest erősebb teljesítményt nyújt az olasz istálló Bahreinben. Bottas szerint azonban nekik még bőven van terük a javulásra, így egyáltalán nem aggódik – viszont biztos benne, hogy szoros lesz a pole-ért folyó csata.  

„Az első szabadedzés mindig nehéz egy kicsit Bahreinben, mert a pálya még piszkos és a hőmérséklete nagyon magas – sokkal magasabb, mint az időmérőn és a versenyen lesz” – nyilatkozta Bottas. 

„Az autó egyensúlya nem volt rendben az első edzésen, de elvégeztünk néhány módosítást a két gyakorlás között, és a másodikon már sokkal jobb volt. Úgy tűnik, hogy nagyon szoros lesz a verseny a Ferrari és köztünk, világos, hogy sokkal gyorsabbak, mint Melbourne-ben voltak” – folytatta a finn.

„Szóval lesz munkánk, hogy javítsunk a beállításokon és én személy szerint is tudok még fejlődni. Úgy tűnik, hogy kemény harc lesz holnap, ami egy nagyon izgalmas időmérőt eredményez majd.

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek