Bottas: Az autó nem volt 100 százalékos a baleset után

2019 Singapore Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes spark
Fotó: Mercedes
Nem volt 100 százalékos állapotban Valtteri Bottas versenyautója a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén, miután a nyitótréningen a finn összetörte azt.

Bottas a 19-es kanyarban csapta gumifalnak a W10-es, az autó bal oldala pedig jócskán összetört a balesetben.

Az első gyakorláson a finn 4 tizeddel volt lassabb csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a második tréningen viszont több mint 1 másodperccel elmaradt a világbajnoktól.

Bottas elismerte, az újjáépített versenyautó nem volt az igazi a második edzésen, főleg annak kormányművével bajlódott.

„Elég trükkös volt. Volt egy momentumom az első edzésen, ami miatt hamarabb véget ért a programom. De egészen addig minden rendben volt. Egyszerűen elveszítettem az autó hátulját az egyik kanyarban, és mivel itt nincsenek bukóterek, az ember nagy árat fizet ezért” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Ami a második edzést illeti, nem igazán tudom, mi volt. Nem volt meg a tempó egyik etapon, egyik gumikeveréken se. Nem vagyok biztos benne, hogy minden rendben volt az autóval, meg kell néznünk ezt. Egyszerűen úgy éreztem, hogy nem tudok ennél gyorsabb lenni, mégis 1 másodperccel le voltam maradva.”

„Az egyetlen dolog, amit éreztem, hogy a kormánymű eléggé súrlódott. Szóval nem igazán tudtam ráérezni az autóra. Kétlem, hogy minden 100 százalékos volt, de nyilván meg kell néznünk, hogy mit csinálhatnék én is jobban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!