Verstappen vs. Ocon

Bottas az első, aki büntetőpontokat kapott

Valtteri Bottas az első Forma-1-es versenyző, aki megkapta büntetőpontjait, miután az új rendszert az idei évben bevezették a királykategóriában.


Valtteri Bottas az első Forma-1-es versenyző, aki megkapta büntetőpontjait, miután az új rendszert az idei évben bevezették a királykategóriában.

Az új szabályok szerint az a versenyző, aki 12 hónap alatt 12 büntetőpontot összeszed egy versenyes eltiltást kap.

A Williams finn pilótája két büntetőponttal és egy három rajthelyes büntetéssel gazdagodott a Maláj Nagydíj időmérőjét követően, amiért feltartotta Daniel Ricciardót gyorskörén.

Bottas ezzel csak a 18. helyről vághat majd neki a holnapi megmérettetésnek, jóllehet úgy gondolja, hogy nem hibázott, így a büntetést sem érdemelte meg.

„Azt gondoltam, hogy rendben lesz, nem lesz büntetés” – mondta. „Nagyon gyorsan érkezett meg mögém, talán az utolsó néhány kanyarban közelebb volt hozzám, mint lennie kellett volna.”

„Nem hiszem, hogy hátráltattam volna, abban sem voltam biztos, hogy gyorskörön van, avagy sem.”

A sportfelügyelők szerint a finn pilótának előzékenyebbnek kellett volna lennie.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek