Bottas: Az eredménytelenség árt az önbizalmamnak

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elismerte, az idei eredménytelenség kezd sokat ártani az önbizalmának.

Miközben csapattársa, Lewis Hamilton 40 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot, Bottas képtelen volt jó eredményeket elérni – és 110 ponttal kevesebbet gyűjtött a négyszeres világbajnoknál a szezon eddig eltelt részében.

A finn tavaly 3 versenyt nyert a Mercedesszel, ezen kívül pedig 10 alkalommal állt dobogón, és arra számított, idén sikerül előrelépnie.

„Nehéz… Mindig nehéznek ígérkezett legyőzni őt” – mondta Bottas, amikor a Motorsport.com arról kérdezte, Hamilton jelenlegi pazar formája milyen hatással van rá.

„Lendületben van most. Nyilván a világbajnoki címért harcol, én viszont már nem. Persze bármi is elérhető még a bajnokságban, én szeretném megvalósítani. Legalább a harmadik hely elérhető szerintem, szóval ez lesz a cél számomra.”

„Motivált maradok és próbálok jó eredményeket szállítani. De most már tényleg úgy érzem, hogy szükségem van a jó eredményekre. Egy ideje már nem sikerült megfelelő eredményt elérnem, majdnem egy év telt el azóta, hogy versenyt nyertem. Szóval az önbizalom, és minden más szempontjából szükségem lenne már az eredményekre.”

Amikor Bottast arról kérdezték, megkönnyítheti-e a dolgát az, ha Hamilton bebiztosítja világbajnoki címét, a finn kifejtette: „A csapat is jó eredményeket vár tőlem, de természetesen, ha Lewis bebiztosítja a bajnoki címét, akkor egy kicsit más lesz a helyzet.”

„Tovább kell próbálkoznom, éhesnek és motiváltnak kell lennem minden versenyen. Mentális szempontból nyilván nehezebb helyzetben vagyok most, mint a szezon első pár versenyén, sokkal nehezebb ugyanazzal a mentalitással hozzáállni, mintha mondjuk a bajnoki címért harcolna az ember.”

„Célokat kell kitűznöm magam elé, mindig is szükségem volt célokra. Ha csak úgy állok hozzá, hogy ’oké, azért leszek itt, hogy segítsek’, az nem ideális.”

„Tiszta célokat kell megfogalmaznom minden egyes versenyhétvégén, és így is fogok tenni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek