Fotó: Mercedes
Hírek

Bottas: Az új motorral is szoros csata lett volna

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője úgy érzi, az F1-es Kanadai Nagydíj időmérőjén nem volt több a gyorskörében, így nem tudták volna elkapni Sebastian Vettelt és a Ferrarit.

A Mercedes a Ferrarival és a Red Bull-lal ellentétben nem szerelte be autójába a továbbfejlesztett erőforrását – természetesen a kvalifikációt követően felmerült a kérdés, hogy az új erőforrással lett volna-e esélyük a pole-ra.

„Talán” – válaszolt Bottas, aki a 2. rajtkockából indulhat vasárnap. „Minden, ami az új motorra és a számokra vonatkozik, csak elmélet, de azt hiszem, szoros csata lett volna a pole-ért. De később használni fogjuk, szóval minden rendben.”

Csak egy kicsit volt gyorsabb a Ferrari ma. Az első körömön nagyjából mindent kihoztam az autóból, és normális esetben a második nekifutásra tudunk javulni, de most nem tudtam. Kicsit alulkormányzott volt az autó, nem tudom, miért.”

Bottas úgy gondolja, akkor sem biztos, hogy meg tudta volna előzni Vettelt, ha nincs problémája az autóval a második körén.

„De nem hiszem, hogy a második körön pozíciót veszítettünk volna emiatt” – mondta.

Az élcsapatok közül a Ferrari és a Mercedes az ultralágy abroncsokkal vág neki a versenynek, míg a Red Bull a hiperlágy keveréket választotta.

„Ma próbáltuk ki először a hiperlágyat, és egyre jobb és jobb lett, egészen a Q3-ig. Ahogyan a Ferrari, mi is az ultralágyakkal rajtolunk, szóval meglátjuk, mit tudunk kihozni ebből” – nyilakozta a finn.

Szólj hozzá!