Fotó: Red Bull
Hírek

Bottas azt mondja, hamarosan eldől az ő jövője is

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas a Német Nagydíj helyszínén, Hockenheimben elárulta, arra számít, hamarosan döntés születik az ő jövőjéről is.

Lewis Hamilton szerződésének meghosszabbítását csütörtökön jelentette be a Mercedes: a brit 2020 végéig biztosan a német istállónál versenyez majd, ám azt még nem erősítette meg a csapat, hogy Bottas marad-e a csapattársa jövőre.

„Ami engem illet, nagyon örülök Lewisnak és a csapatnak. Szerintem ez mindkét fél számára egy nagyszerű hír” – mondta a finn versenyző.

„Ami pedig engem illet, természetesen remélem, hogy hamarosan lesznek híreim. Eléggé biztos vagyok abban, hogy így lesz.”

Bottas elárulta, saját maga egyeztet a Mercedes vezetőségével a folytatásról.

„Én tárgyalok személyesen, mert én szeretnék – azt preferálom, ha szemtől-szembe beszélhetek a csapattal. Persze minden tiszteletem a menedzsmentcsapaté, amely 2008 óta segített engem, hiszen hozzásegítettek ahhoz, hogy itt legyek most.”

„De egy ponton úgy éreztem, magam akarom csinálni, mert érdekel a saját jövőm, szeretek szemtől-szembe beszélni a főnökkel, számomra ez a legegyszerűbb módja.”

„De ettől függetlenül támogatnak engem. Ha bármilyen segítségre van szükségem, tanácsot adnak nekem.”

Szólj hozzá!