Bottas bakui drámája kiakasztotta a Mercedes-főnököt

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff számára a 2018-as év legkiábrándítóbb pillanata az volt, amikor Valtteri Bottas pályán maradt törmelékek miatt elveszítette a győzelmet az Azeri Nagydíjon.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff számára a 2018-as év legkiábrándítóbb pillanata az volt, amikor Valtteri Bottas pályán maradt törmelékek miatt elveszítette a győzelmet az Azeri Nagydíjon.

A finn versenyző élen állt a bakui versenyen, ám végül defektet kapott, miután Kevin Magnussen és Pierre Gasly balesete után nem takarították meg kellőképpen a pályát, noha még a biztonsági autót is beküldték.

„Baku számomra sokk volt” – mondta Wolff a Motorsport.com kérdésére.

„Nagyon dühös és ideges voltam az egész manőver miatt. A Magnussen és Gasly közti incidens őrült volt, súlyos büntetést kellett volna osztani érte. Aztán ebből a sz*r küzdelemből törmelékeket maradtak a pályán azon a sz*r részen, a rajtrács végén, és sajnálatos, hogy ez Valtterinek a győzelmébe került.”

„Számomra ez volt az év legrosszabb pillanata.”

Videó: Bottas bakui kiesése

Wolff azt mondja, Bottast kétségkívül rengeteg balszerencse hátráltatta az év azon szakaszában, hiszen a bakui esetet megelőzően Kínában a biztonsági autó miatt veszített el egy biztosnak tűnő győzelmet, és Bahreinben is közel került az elsőséghez.

„Azt gondolom, ha megnyerte volna ezt a három versenyt, könnyedén vezette volna a bajnokságot Baku után. Egy versenyző számára szerintem az, ha már nem versenyezhet a vb-címért, nagyon nehéz dolog – elvégre ez minden, amiért ott van.”

„Láthattuk Valtterivel is már kétszer, amikor már nem a bajnoki címért vezetett, és láttuk Lewis esetében is, mivel sok pontja volt már, hogy ilyenkor van egyfajta teljesítménybeli visszaesés.”

„Szerintem ez minden versenyzőre hatással van. Ha tehát az ember versenyben marad, az nagy különbséget jelenthet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek