Bottas: Csak magamnak köszönhetem, hogy ennyire lemaradtam - F1VILÁG.HU

Bottas: Csak magamnak köszönhetem, hogy ennyire lemaradtam

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elismerte, csak magát okolhatja azért, hogy ennyire lemaradt csapattársától, Lewis Hamiltontól a világbajnoki pontversenyben – a finn tudja, „nagyon szerencsésnek” kell lennie ahhoz, hogy megnyerje a világbajnoki címet 2019-ben.
2019 Russian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes

Hamilton előnye 73 pont a tabellán Bottasszal szemben, a hétvégi Japán Nagydíjon viszont még nem tudja bebiztosítani hatodik világbajnoki címét.

Mexikóban viszont erre már lehetősége lesz, ha a soron következő két versenyen legalább 5 ponttal növelni tudja előnyét az összetettben.

Amikor Bottast Suzukában arról kérdezték, miképp vélekedik idei esélyeiről, a finn így felelt: „Még nem gondoltam rá úgy, hogy ’ennyi volt’, habár ismerem a tényeket, és tudom, hogy nagyon szerencsésnek kell lennem ahhoz, hogy harcolni tudjak a címért.”

„De még nem lefutott. De csak magamat okolhatom azért, hogy ennyire lemaradtam a pontversenyben, mivel Lewis eddig jobb és következetesebb volt nálam.”

„Ez van. Ebbe a helyzetbe kerültünk, most pedig a hétvégékre kell fókuszálnom, és valahogy közelebb kell kerülnöm hozzá. Majd kiderül, hogyan alakulnak a pontok, és hol végzek.”

„Legalább jobban mennek a dolgok, mint tavaly ilyenkor.”

Bottas eddig 2 versenyt nyert idén, az áprilisi Azeri Nagydíj óta azonban nem tudott felállni a dobogó legfelső fokára. Hamilton viszont azóta 7 futamot is megnyert, összesen pedig 9 győzelemnél jár idén.

Bottas mindazonáltal úgy véli, teljesítménye Hamiltonhoz képest „meglehetősen hasonló” volt egész évben.

„Elég következetes volt, tavalyhoz képest viszont előreléptem, és én mindig ezt akarom látni. De nyilván közelebb akarok kerülni hozzá, és keményen dolgozom az apró részleteken, hogy ez megtörténjen.”

Hirdetés

Ha a 2. helyen végezne az összetettben, az lenne Bottas eddigi legjobb F1-es eredménye, első mercedeses évében, 2017-ben viszont 3 futamot is megnyert.

„Az időmérős teljesítményem jó volt, de nem elég következetes. Nem volt olyan sok tiszta Q3-as szereplésem, mint szerettem volna. Emiatt pedig kisebb hátrányban voltam néhányszor a rajtpozíciókat tekintve.”

„Ezen dolgoznunk kell, minimalizálnunk kell a hibákat, és maximalizálnunk a lehetőségeket, legyen szó akár a forgalomról, vagy bármi másról.”

„A legfőbb dolog pedig a versenytempó és a gumikkal való hatékony munka, a vezetési stílus bizonyos kanyarokban, bizonyos körülmények között. Jól együtt tudok dolgozni a mérnökökkel, és tényleg javul a dolog, és látható, hogy a lemaradásom Lewishoz képest is egyre csökken.”

„Az ember mindig szeretne gyorsabb lenni, de következetességre is szükségem van, hogy jól el kell találni az apró részleteket. És hiszem, hogy erre képes leszek a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!