Bottas csalódott az elúszott győzelem miatt - F1VILÁG.HU

Bottas csalódott az elúszott győzelem miatt

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője már a dobogón sem titkolta csalódottságát, hiszen a Kínai Nagydíjon egyértelműen az volt a célja, hogy megnyerje a versenyt.

Bottas a harmadik helyről rajtolt, majd Kimi Räikkönent már sikerült rögtön a verseny elején megelőznie. Habár a pályán nem bírt az akkor élen autózó Sebastian Vettellel, nem maradt el tőle jelentősen, így a kiállások során elévágással próbálkoztak – a Mercedes taktikája be is jött.

Később azonban a Red Bull taktikai húzása az ő futamukat is befolyásolta, Daniel Ricciardo ugyanis hamar felzárkózott mögé, és sikerült is megelőznie Bottast, ezzel átvette tőle a vezető helyet, és a 6. helyről indulva megnyerte a futamot.

„A verseny elég jól alakult számunkra, erősnek tűntünk, egészen a biztonsági autós szakaszig” – nyilatkozta Bottas. „Úgy látszott, hogy mindent kontroll alatt tartunk, a végén sem volt nagy visszaesés, szóval azt hiszem, megcsinálhattuk volna.”

„Daniel miatt bajban voltunk, és a végén Kimi miatt is majdnem. Ez kicsit kiábrándító. Mindent beleadtunk, úgy tűnt, miénk lehet a győzelem. De nem ma. Ma be kell érnünk a második hellyel” – folytatta a csalódott finn.

Csapatként remek munkát végeztünk az elévágással. A bokszkiállásokat remekül időzítette a csapat. Igen, elveszítettük a győzelmet, de az egykiállásosok közül mi voltunk az elsők. De összességében most csalódottak vagyunk, mert elúszott a győzelem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!