Bottas: Egy célom van 2018-ra, és mindenki tudja, mi az! - F1VILÁG.HU

Bottas: Egy célom van 2018-ra, és mindenki tudja, mi az!

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Ring

2018-ban világbajnok szeretne lenni a Forma-1-ben a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. A finn azt mondja, rengeteget tanult tavaly, ez pedig hasznára válik majd az új szezonban.

Bottas 2017-ben csatlakozott a Mercedes csapatához, és bár az évad során 3 futamgyőzelmet is szerzett, a világbajnoki címért nem tudott harcba szállni – azt végül csapattársa, Lewis Hamilton szerezte meg.

A Mercedes finn versenyzője a téli pihenő után már újra a német istálló brackley-i gyárában készül az új szezonra, és elmondása szerint arra összpontosít ezekben a hónapokban, hogy jobban felkészüljön az előttünk álló idényre, mint legutóbb.

„A 2017-es idényt úgy értékelem, hogy rengeteget tanultam belőle, sokat tudtam fejlődni versenyzőként, és persze tanultam a hibáimból” – mondta Bottas.

„A csapat rengeteget segített nekem abban, hogy fejlődjek, és jobb versenyzővé váljak az idei szezonra. A 2017-es év egyfajta tanulóév volt számomra, és természetesen különleges is, hiszen megszereztem első rajtelsőségemet és győzelmemet is.”

„Nyilvánvalóan nagy elvárásaim voltak, főleg a csapat korábbi években elért eredményei miatt. Kiváló csapatmunkára, profi munkára számítottam – arra, hogy óriási lesz az összetartás. De ami igazán felülmúlta az elvárásaimat, az a csapatszellem volt – az, ahogy küzdöttünk a célokért és a győzelmekért.”

„A tél során nem sokat gondolkodtam a 2018-as idényen. Ahogy a 2017-es szezon véget ért, próbáltam feldolgozni mindazt, ami abban az évben történt velem. Próbáltam azokra a pontokra összpontosítani, melyeket csinálhatok jobban is a tél folyamán, a szezont megelőzően.”

„Most viszont már itt az ideje felkészülni a 2018-as szezonra – és nagyon különleges itt lenni a gyárban, és látni, ahogy szépen lassan minden elkezd összeállni.”

 

Hirdetés

A Mercedes február 22-én mutatja be 2018-as versenyautóját a nagyközönségnek, Bottasék pedig már ezen a napon pályára vihetik azt Silverstone-ban. Néhány nappal később pedig Barcelonában már megkezdődik a valódi felkészülés az új évadra.

„Mindig nagyon izgalmas először vezetni az új versenyautót. A csapat nagyon keményen dolgozik rajta, és idén lehetőségem volt arra, hogy figyelemmel kísérjem ezt a folyamatot. Tavaly ugyanis akkor csatlakoztam, amikor az autó már elkészült. Szóval alig várom már, hogy kipróbáljam.”

„Az új szezonban minden a nulláról kezdődik – az idény tele lesz lehetőségekkel, a célom pedig az, hogy idén éljek ezekkel. A teljesítmény tekintve fogalmunk sincs, hogyan fogunk szerepelni. De ez izgalmas, és tudom, hogy mindenki 100 százalékot nyújtott azért, hogy jó autónk legyen idén. A legtöbbet kell kihoznunk az idényből, mert meggyőződésem, hogy sok csapat szeretne legyőzni bennünket.”

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Bottas hozzátette: idén szeretne harcban lenni a világbajnoki címért.

„Egy célom van az idei évre, és mindenki tudja, mi ez. Rengeteget tanultam a Forma-1-ben eltöltött 5 évem alatt, főleg 2017-ben. Szóval komoly céljaim vannak. És csapatként szeretnénk az élen maradni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!