Bottas elárulta, miért szenved a Mercedes Brazíliában

2019 Brazilian Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, Interlagos tengerszint feletti magassága nagyobb hatással volt hétvégi teljesítményükre, mint várták.

Az ezüstnyilak nem szerepeltek jól a Brazil Nagydíj szombati időmérő edzésén, így Max Verstappen és Sebastian Vettel mögül csak a második sorból kezdhetik meg a vasárnapi futamot.

Az interlagosi pálya tengerszint feletti magassága több mint 2 km, ez pedig komoly hatással van a motorteljesítményre.

„Hatással van rá” – mondta Bottas, aki csak az 5. legjobb volt a szombati kvalifikáción, ám Charles Leclerc rajtbüntetése miatt végül a 4. pozícióból rajtolhat.

„Mexikóban is láthattuk, hogy a topcsapatok közül talán mi küszködünk legjobban. Látható, hogy veszítünk az egyenesekben. Az emelkedőn felfelé egyszerűen túl sok időt veszítünk. Ez az egyik legfőbb dolog. Ennél többet tényleg nehéz mondanom.”

Arra a kérdésre, hogy Lewis Hamiltonhoz és Sebastian Vettelhez hasonlóan őt is meglepte-e a Red Bull-Honda teljesítménye, Bottas így felelt: „Időnként gyorsak voltak már, például Mexikóban is.”

„A tengerszint feletti magasság hatással van a motorokra, a turbónak pedig igazán hatékonynak kell lennie. Szóval tudom, hogy remek előrelépéseket tettek.”

„Már a hétvége előtt is tudtuk, hogy erősek lesznek, de többet veszítünk az egyenesekben, mint vártuk. Szóval mondhatjuk azt, hogy ez kissé meglepő, de ők szolid fejlődést értek el. És a kasztnijuk is jó, szóval biztos vagyok abban, hogy a versenyen is erősek lesznek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!