Bottas: A Ferrari és a Red Bull előnyben van - F1VILÁG.HU

Bottas: A Ferrari és a Red Bull előnyben van

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője visszafogottan nyilatkozott a pénteki szabadedzéseket követően, és kíváncsi, hogy szombaton hogyan tudnak majd bánni a hiperlágy abroncsokkal.

A Mercedes pénteken nem használta a hiperlágy gumikat, mivel az istálló csak 5 szettet hozott magával a Kanadai Nagydíjra, szemben a Ferrarival és a Red Bull-lal, akik 8-8 szettel gazdálkodhatnak.

A Mercedes 0,5 másodperccel maradt el Max Verstappen legjobb idejétől, azonban ezt az eredényt kettővel keményebb gumikeverékkel, a szuperlágy szettel érték el.

„Ez egy jó nap volt itt, Montrealban, még akkor is, ha az időeredmények alapján nem tűntünk erősnek” – nyilatkozta Bottas. „A Ferrari és a Red Bull a hiperlágy gumikon is körözött, amiket mi csak szombaton fogunk használni. Ezért nem tűntek jónak a köridejeink.”

A pálya nagyon koszos volt, ha lementél az ideális ívről, akkor a következő fél körre elveszítetted a tapadást. Nagyon precízen kell körbevezetnünk a pályán, különösen a sikánnál.”

„Azt hiszem, a hiperlágyakról megtanultunk 1-2 dolgot Monacóban, szóval jól kell működniük. Az autó egyensúlya rendben volt, szóval csak finomhangolásra volt szükség. Szombaton meglátjuk, hogy mennyire vagyunk erősek.

A Ferrari és a Renault is továbbfejlesztette erőforrását a Kanadai Nagydíjra, a Mercedes azonban megbízhatósági aggályok miatt nem veti be azt a hétvégén. A pénteki eredmények ellenére Bottas úgy gondolja, emiatt előfordulhat, hogy hátrányba kerülnek.

„Az ellenfeleinknek van egy kis előnyük az új motorok miatt, de azt hiszem, hogy szoros lesz az időmérő” – mondta a finn.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!