Bottas első hellyel és pályacsúccsal nyitott Mexikóban - F1VILÁG.HU

Bottas első hellyel és pályacsúccsal nyitott Mexikóban

HIRDETÉS
Singapore GP

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Mexikói Nagydíj nyitóedzésén. A finn mögött a vb-éllovas Lewis Hamilton, valamint Max Verstappen végzett.

A királykategória csapatai meglehetősen hűvös időben, 16°C-ban kezdte meg a munkát az Autodromo Hermanos Rodriguez versenypályán, a poros aszfalt, valamint a ritka levegő pedig komoly kihívások elé állította a versenyzőket a helyi idő szerint délelőtt megtartott gyakorláson.

A leggyorsabb kört a Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas futotta meg, aki már az első szabadedzésen megdöntötte a pályacsúcsot, hiszen 1 perc 17,824 másodperces idővel végzett az 1. helyen.

Bottas mögött csapattársa, Lewis Hamilton végzett a 2. helyen: a brit hátránya közel fél másodperc lett, ám nem lehet elégedetlen, hiszen bajnoki riválisa, Sebastian Vettel 7 tizedes lemaradással csak az 5. helyen zárt.

A két bajnokaspiráns közé a két Red Bull férkőzött be Max Verstappen – Daniel Ricciardo sorrendben.

Hamilton egyébként már jó eséllyel ezen a hétvégén megszerzi 4. világbajnoki címét. A Mercedes versenyzője 66 pontos előnnyel élen áll a pontversenyben, ami azt jelenti, hogy Vettel győzelme esetén egy 5. hellyel is bebiztosíthatja diadalát.

A mexikói nyitóedzésen Kimi Räikkönen lett a 6., Sergio Perez pedig hazai közönsége előtt 7. A legjobb 10-ben végzett még Fernando Alonso, Felipe Massa, valamint Nico Hülkenberg is.

2

Az első tréningen autóba ülhetett Antonio Giovinazzi a Haas, Charles Leclerc a Sauber, Sean Gelael a Toro Rosso, valamint Alfonso Celis a Force India színeiben.

Hirdetés

Utóbbi versenyző nem lehet elégedett, hiszen az edzés utolsó harmadában csúnyán falnak csapta autóját hazai rajongótábora előtt. A baleset miatt rövid időre meg is kellett szakítani a tréninget piros zászlóval.

[tie_full_img]1[/tie_full_img]

A másfélórás edzésen egyébként többen is kicsúsztak a pályáról – például Vettel, Hamilton és Räikkönen is –, ők azonban megúszták autótörés nélkül.

A McLaren másik versenyzője, Stoffel Vandoorne csak 3 kört tett meg, autójában ugyanis meghibásodott a nemrégiben beépített új Honda-motor.

A második szabadedzés magyar idő szerint 21 órakor kezdődik Mexikóban.

Az első szabadedzés végeredménye:

[tie_full_img]fp1[/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!