Bottas: Érdekes lesz az első kör! - F1VILÁG.HU

Bottas: Érdekes lesz az első kör!

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Nehéz időmérőn van túl Monzában a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzője, Valtteri Bottas: a finn nem tudott a rajtelsőségért harcolni, így csak a 4. helyről indulhat az Olasz Nagydíjon.

Bottas azt mondja, autójának beállításai nem voltak a legjobbak szombaton, emiatt pedig nem is nagyon tudott bízni versenygépében – ami Monzában komoly hátrányt jelent.

„A teljes szombati nap nagyon nehéz volt” – mondta a finn.

„A 3. edzésre változtattunk a beállításokon, a kanyarokban az autó ettől jobb lett, de a féktávokon veszítettünk a teljesítményből, és nagyon könnyű volt blokkolni a kerekeket.”

„Nyilván egy ilyen tempós pályán fontos, hogy bízni tudj a fékekben: sajnos én erre ma nem igazán voltam képes. A 3. edzéshez képest az autó jobbnak tűnt az időmérőn, de még nem volt az igazi.”

„Az 1-es kanyar előtt hibáztam az első gyorskörömben a Q3-ban, a második etapban pedig nehéz volt jól eltalálni a kanyart.”

Bottas mindazonáltal nem feltartott kezekkel áll rajthoz a futamon: elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy megszorongassa a Ferrarikat.

„Ez még csak az időmérő volt – nincs még vége a hétvégének, a verseny holnap lesz, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy nyomás alá helyezzük a Ferrarikat, és harcoljunk velük. Meglátjuk, mit tehetünk a stratégiával, szerintem az első kör érdekes lesz, mert az 1-es kanyar előtt nyerhetünk egy kis szélárnyékot.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!