Verstappen vs. Ocon

Bottas: Érdekes lesz az első kör!

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Nehéz időmérőn van túl Monzában a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzője, Valtteri Bottas: a finn nem tudott a rajtelsőségért harcolni, így csak a 4. helyről indulhat az Olasz Nagydíjon.

Bottas azt mondja, autójának beállításai nem voltak a legjobbak szombaton, emiatt pedig nem is nagyon tudott bízni versenygépében – ami Monzában komoly hátrányt jelent.

„A teljes szombati nap nagyon nehéz volt” – mondta a finn.

„A 3. edzésre változtattunk a beállításokon, a kanyarokban az autó ettől jobb lett, de a féktávokon veszítettünk a teljesítményből, és nagyon könnyű volt blokkolni a kerekeket.”

„Nyilván egy ilyen tempós pályán fontos, hogy bízni tudj a fékekben: sajnos én erre ma nem igazán voltam képes. A 3. edzéshez képest az autó jobbnak tűnt az időmérőn, de még nem volt az igazi.”

„Az 1-es kanyar előtt hibáztam az első gyorskörömben a Q3-ban, a második etapban pedig nehéz volt jól eltalálni a kanyart.”

Bottas mindazonáltal nem feltartott kezekkel áll rajthoz a futamon: elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy megszorongassa a Ferrarikat.

„Ez még csak az időmérő volt – nincs még vége a hétvégének, a verseny holnap lesz, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy nyomás alá helyezzük a Ferrarikat, és harcoljunk velük. Meglátjuk, mit tehetünk a stratégiával, szerintem az első kör érdekes lesz, mert az 1-es kanyar előtt nyerhetünk egy kis szélárnyékot.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek