Megosztás:

Bottas: Ezt a versenyt az első kanyarban buktuk el

A Mercedes versenyzője nem tudta győzelemre váltani a rajtelsőséget.
A Mercedes versenyzője nem tudta győzelemre váltani a rajtelsőséget. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Nem sikerült győzelemre váltania a rajtelsőséget Brazíliában a Mercedes finn versenyzőjének, Valtteri Bottasnak – a finn természetesen csalódott, de igyekszik a pozitívumokra koncentrálni.

Bottas remekül szerepelt a Brazil Nagydíj szombati időmérő edzésén, hiszen nagy csatában legyűrte a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, miközben csapattársa, Lewis Hamilton a kvalifikációs baleset miatt csak a bokszutcából rajtolhatott Interlagosban.

Bottas győzelmi reményekkel vágott neki a vasárnapi versenynek, ám már rögtön a rajtot követően elveszítette a vezető pozíciót Vettellel szemben – aki végül magabiztos győzelmet aratott.

„Azt gondolom, az első kanyarban veszítettük el ezt a versenyt” – mondta csalódottan a finn pilóta. „Amikor elengedtem a kuplungot a rajtnál, kisebb volt a tapadás, mint vártam, szóval, amikor ráléptem a gázra, kipörögtek a kerekeim.”

„Seb jobban tudott rajtolni, és sikerült belülre kerülnie. Ez balszerencsés helyzet volt az én szempontomból, mert a versenytempó tekintetében nagyon közel voltunk a Ferrarihoz, és hasonló volt a stratégiánk is.”

„Amikor feltettük a lágy gumikat, megpróbálkoztunk egy elévágással, és próbáltam támadni az új gumikkal, de nem sikerült előznöm.”

„A verseny legvégén ismét támadni akartunk, de amikor próbáltam felvenni a tempót, már nem sok maradt a gumikból.”

Bár csalódott, Bottas azt mondja, a csapat szempontjából nem olyan rossz eredmény a vasárnapi, főleg, ha azt nézzük, hogy Hamilton a mezőny végéről indulva 4. lett.

„A remek szombati eredmény után nagy reményeket fűztem ehhez a versenyhez. De ha a pozitívumokat nézzük, elmondható, hogy sokkal jobb hétvégém volt, mint a közelmúltban bármikor. És alapvetően ez nem egy rossz eredmény a csapat számára, ha figyelembe vesszük, hogy Lewis honnan rajtolt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Felipe Massa utolsó hazai futamát a hetedik helyen zárta, melyről természetesen nem tudott...

Hozzászólások

( komment)