Bottas: Hamilton különleges tehetség

2019 United States Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője tudja, hogy mely az a terület, ahol Lewis Hamilton sokkal erősebb nála, így tudja, hogy a következő szezonban hol kell jobban teljesítenie, mint csapattársa.

Hamilton két versenyhétvégével a szezon vége előtt megnyerte hatodik világbajnoki címét is, így már csapattársa, Bottas sem vehet részt a harcban. 

Az év elején úgy tűnt, egy „új Bottast” láthatnak a szurkolók, ugyanis a finn erős teljesítménnyel kezdte az évet, ráadásul ő is hangsúlyozta, hogy az idei év más lesz, mint a többi. 

Úgy tűnt azonban, hogy a lendület elfogyott, és míg Hamilton 9, addig Bottas csupán 4 versenyen tudott a dobogó legfelső fokán ünnepelni

A finn pilóta tisztában van vele, hogy mely terület az, ahol lemaradásban van csapattársához képest, és elismeri, hogy Hamilton bizonyos körülmények között egy „különleges tehetség”.

„Ami a vezetési stílusomat illeti, a lassú kanyarokban volt a gyenge pontom” – ismerte el Bottas. „Lewisnak ez az erőssége. De egyre jobbak leszünk. Összességében az idei évben ő kevesebbet hibázott – vasárnap általában nem is jöttek elő a gyengeségei.”

„Az ő vezetési stílusa tökéletes a versenykörülményekhez. Ebben a sportban rengeteg variáció van, elég, ha a gumikat nézzük. Ebben neki több tapasztalata van, mint nekem, de úgy tűnik, ő egy különleges tehetség is ebben.”

„Ha az átlagos teljesítményt nézzük, akkor biztos, hogy ez volt a legjobb szezonom” – folytatta a finn. 

„Volt néhány nehéz versenyem, és néhány területen még mindig fejlődhetek. De például sikerült néhány pályán odatennem magam, ahol korábban nem boldogultam. Csökkentettem a gyengeségeimen és javítottam az erősségeimen. Ha így nézzük, akkor ez egy pozitív év volt.

„Ha az összképet nézem, akkor ennek ellenére nagy lépést tettem előre. Teljesen más versenyző vagyok, mint tavaly. Ez a jövőre nézve pozitív.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél