Bottas: Hiába az új motor, a Ferrari gyorsabb az egyenesekben

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Hiába érkezett új motorral Kanadába a Mercedes, Valtteri Bottas szerint a végsebességet tekintve még így sem tudnak majd a Ferrari elé kerülni.

A montreali hétvégén a német gyártó először veti be második specifikációs V6-osát, melytől Lewis Hamiltonék minden tekintetben előrelépést várnak.

Noha Kanadában minden extra lóerő komoly fegyvertény, Bottas azt mondja, az egyenesekben továbbra is a Ferrari lesz előnyben.

„Már egy friss motortól is erőnyereséget várunk, ám csak egy kis lépésre számítunk” – mondta a Mercedes pilótája.

„Nem gondoljuk úgy, hogy elég lesz ahhoz, hogy egy szintre kerüljünk a Ferrari végsebességével. Ebben ők lesznek előnyben, de nekünk is megvannak az erősségeink más területeken.”

Bottas szerint a Mercedes jól tette, hogy csak a szezon hetedik versenyhétvégéjén veti be új aggregátját, miközben a riválisok mindannyian fejlesztettek már motorjukon.

„Szerintem jó időben érkezik, hiszen az első motorunk most járja élettartama végét, szóval egyébként is szükség volt egy újra. Jó, hogy itt van az új fejlesztés, nem pedig Monacóban. A motor sokkal többet ér itt, szóval jó az időzítés. De látnunk kell, hogy hogyan is működik, és mennyit nyerünk vele a másikhoz képest.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!