Bottas idén nagyon felidegesítheti Hamiltont

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A 2016-os év Forma-1-es bajnoka, Nico Rosberg szerint utódja, Valtteri Bottas sokkal jobb annál, mint amit az elmúlt évben mutatott, és képes lehet arra, hogy 2019-ben „jócskán felidegesítse” Lewis Hamiltont.

A 2016-os év Forma-1-es bajnoka, Nico Rosberg szerint utódja, Valtteri Bottas sokkal jobb annál, mint amit az elmúlt évben mutatott, és képes lehet arra, hogy 2019-ben „jócskán felidegesítse” Lewis Hamiltont.

Bottas 2017-ben vette át a visszavonuló Rosberg helyét a Mercedesnél, és már első évében megnyert 3 versenyt a német istálló színeiben.

A finn arra számított, 2018-ban már méltó ellenfele lesz világbajnok csapattársának, Hamiltonnak, végül azonban kiábrándító teljesítményt nyújtott: miközben Hamilton ötödik vb-címét is bezsebelte, Bottas versenyt sem tudott nyerni.

Rosberg szerint viszont a finn idén visszavághat, és megnehezítheti Hamilton életét a Mercedesnél.

„Valtteri sokkal jobb annál, mint amit a közelmúltban képes volt mutatni” – mondta a korábbi bajnok a Sky Sports Newnsak.

„Ismét egy új szezon kezdődik, és jó esélye van arra, hogy egy sokkal erősebb pozícióba helyezze magát, és akár még alaposan fel is idegesítheti Lewist. Szerintem lehetséges. Mindig attól függ, hogyan indul a szezon.”

„Tavaly rengeteg balszerencséje is volt. Ha a szerencse ezúttal az ő oldalára áll, és jó formában kezd, akkor teljesen másképp alakulhat a helyzet.”

A Mercedes a V6-os hibrid motorok bevezetése óta verhetetlen a Forma-1-ben, bár tavaly a Ferrari méltó ellenfélnek bizonyult. Rosberg mindazonáltal azt mondja, az F1-nek nem arra van szüksége, hogy volt csapata visszaessen, hanem arra, hogy a riválisok felzárkózzanak.

„Lenyűgöző sorozat ez, de nem feltétlenül jött el az ideje a változásnak – inkább csak annak, hogy megújult küzdelmeket lássunk az élen, és aztán győzzön a jobbik!”

„A Mercedes volt a legjobb a közelmúltban. Mi pedig igazi akciót szeretnénk látni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Friss hírek