Verstappen vs. Ocon

Bottas időbüntetést kapott Belgiumban

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Incidens okozása miatt 5 másodperces időbüntetést kapott a vasárnapi Belga Nagydíjat követően Valtteri Bottas – a finn ennek ellenére megtarthatja 4. helyét.

A Mercedes pilótája a versenyt megnyerő Sebastian Vettel, valamint Lewis Hamilton és Max Verstappen mögött a 4. pozícióban ért célba Spa-Francorchampsban – annak ellenére, hogy motorcsere miatt csak a mezőny végéről vágott neki a futamnak.

Bottas a verseny során egy alkalommal Szergej Szirotkinnal került összetűzésbe: leszorította az orosz versenyzőt a pályáról, emiatt pedig a versenybírók a leintés után 5 másodperces időbüntetéssel sújtották.

Mivel a finn 7,4 másodperccel Sergio Perez előtt ért célba, megtarthatja versenyen elért eredményét.

Bottas emellett kapott 2 büntetőpontot is, így a 12 hónapos periódus során már 4 ilyennel rendelkezik.

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Bottas: Életem versenye!

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája maga sem hitte el, hogy milyen teljesítményt nyújtott a győzelemig vezető úton az F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek