Bottas Indonéziában gyógyulgat - F1VILÁG.HU

Bottas Indonéziában gyógyulgat

HIRDETÉS

Valtteri Bottas minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon újra versenyautóba üljön.


Valtteri Bottas minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon újra versenyautóba üljön.

A Williams versenyzője nem tudott rajthoz állni a múlt heti évadnyitón, mivel hátfájdalmakra panaszkodott, orvosai pedig nem engedélyezték neki a versenyzést.

Bottast a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai a maláj hétvégét megelőzően megvizsgálják majd, ekkor derül ki, hogy alkalmas-e arra, hogy autóba üljön.

„Teljes mértékben támogatjuk Valtterit, valamint az iránti elkötelezettségét, hogy Malajziában újra versenyautóba üljön” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes.

„A lehető legjobb ellátást kapja és mindent megtesz azért, hogy ismét tökéletes fizikai állapotban legyen. Mindent megteszünk azért, hogy segítsünk, amiben csak tudunk, hiszen nagyon szeretnénk ismét versenyezni látni.”

„Mivel az FIA versenyzésre alkalmatlannak találta őt Ausztráliában, a szövetség orvosi delegációjától egy jóváhagyásra lesz szüksége jövő csütörtökön, Malajziában.”

Bottas egyébként Indonéziában tölti a két verseny közti időt.

„Valtteri Indonéziába repült, eredetileg is ott töltötte volna a Maláj Nagydíjat megelőző időszakot, hogy akklimatizálódni tudjon a hőséghez és a páratartalomhoz, illetve az időzónához.”

„Van vele egy fizikoterapeuta, illetve az edzője, ők segítenek abban, hogy a lehető legjobb kezelést kapja.”

Hirdetés

Amennyiben Bottas mégsem tud rajthoz állni jövő hétvégén, úgy a csapatnak döntenie kell arról, kit ültet autóba: a gárdánál Susie Wolff idén is tesztpilótaként tevékenykedik, de a GP3-as sorozat tavalyi bajnoka, Alex Lynn is az istálló kötelékébe tartozik.

„Több lehetőség is kínálkozik számunkra, amiket ki fogunk majd értékelni, amennyiben szükségünk lesz egy tartalékosra” – mondta Claire Williams.

„Azonban jelenleg szeretnénk Valtterit ismét autóban látni, ezért nem akarunk spekulálni vagy véleményezni bizonyos alternatívákat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!