Bottas: Jó érzés volt magam mögött tartani Vettelt - F1VILÁG.HU

Bottas: Jó érzés volt magam mögött tartani Vettelt

HIRDETÉS

Felemás eredménnyel zárta a vasárnapi Bahreini Nagydíjat a Williams Forma-1-es csapata.


Felemás eredménnyel zárta a vasárnapi Bahreini Nagydíjat a Williams Forma-1-es csapata.

A grove-i gárda ifjú versenyzője, Valtteri Bottas remek versenyt követően negyedikként ért célba, Felipe Massának azonban már a rajtnál problémái támadtak: egész egyszerűen nem indult el autója a felvezető kör előtt.

Bottas a verseny után elmondta, nagyon élvezte a Sebastian Vettellel vívott csatát, ám tudja: ahhoz, hogy a továbbiakban is méltó ellenfelei legyenek az olaszoknak, tovább kell fejlődniüók.

„Nagyon jó érzés volt magam mögött tartani Vettelt” – mondta boldogan a finn pilóta.

„A Ferrari ugyan gyorsabb volt, és gyorsan közeledett felém, de ismertem néhány trükköt a védekezésre, és ezek remekül beváltak.”

„Bőven van tennivalónk – ha rendszeresen a Ferrari ellen akarunk harcolni, akkor növelnünk kell az autónk tempóját. Nagyon keményen kell nyomnunk, és talán szerezhetünk néhány extra pontot.”

Massa a kezdeti problémák után végül az utolsó pontszerző helyen, tizedikként ért célba, és természetesen nagyon csalódott volt a verseny után.

„Az autóm nem indult el a rajtnál, de aztán a mérnökök megváltoztattak valamilyen beállítást, és életre kelt” – mondta a brazil.

„Szóval a mezőny végéről indultam, és folyamatosan zárkóztam fel, de sajnos [Pastor] Maldonado a 4-es kanyarban nekem jött hátulról, ami miatt meg is sérült az autó.”

Hirdetés

„Szóval meglehetősen frusztráló verseny volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!