Bottas: Készen állok arra, hogy segítsem Hamiltont - F1VILÁG.HU

Bottas: Készen állok arra, hogy segítsem Hamiltont

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, készen áll arra, hogy segítse csapattársát, Lewis Hamiltont, ha ezzel csapata sorozatban ötödik alkalommal is megnyerné a világbajnoki címet.

Miközben Hamilton 17 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot, Bottas idén még nem tudott versenyt nyerni, ezzel pedig bajnoki esélyei is igencsak csekélyek. A finn hátránya 87 pont csapattársához képest, a hétvégi Olasz Nagydíj után pedig a Mercedes elkezd azon gondolkodni, hogy a bajnokság hátralévő részében csapatsorrendet állít fel.

„Ha a helyzet egyértelműen az, hogy ez a legjobb a csapat számára ahhoz, hogy megnyerjük mindkét bajnoki címet, akkor természetesen megértem” – mondta Bottas.

„Senki sem szeretne ilyen helyzetbe kerülni versenyzőként, de ha a helyzet úgy alakul, hogy én nem lehetek bajnok, akkor nyilván hajlandó vagyok segíteni.”

Bottas minzdazonáltal azt mondja, a csapat nem fog sportszerűtlenül bánni vele a továbbiakban sem.

„Ha úgy alakul, hogy ezen a hétvégén megvan a tempóm a győzelemhez, és a nyers tempómmal a győzelem felé haladok, biztos vagyok benne, hogy a csapat megvizsgálja majd a helyzetet.”

„Nem hinném, hogy teljesen elveszítem annak lehetőségét, hogy versenyt nyerjek, ha arra képes vagyok. Egyszerűen a helyzettől függ. Ha van egyértelmű módja annak, hogy ne vegyek el pontokat, vagy Lewis ne veszítsen többet.”

„Bízom a csapatban. Nagyon tisztelnek engem, mindkettőnket. Nem lennének túl kemények velem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!