Bottas kikérte magának Wolff szavait: „Nem vagyok szárnysegéd!” - F1VILÁG.HU

Bottas kikérte magának Wolff szavait: „Nem vagyok szárnysegéd!”

HIRDETÉS
Fotó: Hungaroring Media

Rosszul estek a Mercedes-főnök Toto Wolff szavai a német istálló versenyzőjének, Valtteri Bottasnak. Wolff a Magyar Nagydíj után „jó szárnysegédnek” nevezte a finnt, aki semmi pozitívumot nem lát a hungaroringi versenyben.

Bottas a 2. helyről rajtolt a Hungaroringen, és sokáig őrizte is ezt a pozíciót, ám néhány körrel a leintés előtt a Ferrarik támadást indítottak ellene.

Sebastian Vettel a 2-es kanyar előtt el is tudott menni mellette, Bottas azonban nem hagyta magát, és próbált visszatámadni, aminek ütközés lett a vége.

Bottas autója a balesetben megsérült, ráadásul nemcsak Vettel, hanem Räikkönen is elment mellette. Sőt, nem sokkal később Daniel Ricciardo is utolérte, akivel szintén ütközött. A Mercedes versenyzője végül az 5. helyen ért célba, miközben csapattársa, Lewis Hamilton győzött.

Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva a verseny után azt mondta: „Egy kicsit keserédes, nem tudom, miért, mivel Valtteri megérdemelte volna a dobogót, hiszen szenzációs szárnysegéd volt.”

Bottasnak viszont szemmel láthatóan nem tetszett a szárnysegéd kifejezés, ennek később hangot is adott.

„Először is, a szárnysegéd szó fáj” – mondta a finn.

„Másodszor pedig, semmi pozitívumot nem látok ebben a versenyben. Jobb eredményt akartam. Azt gondoltuk, teljesíteni tudjuk ezzel az egy kiállással. De korábban ki kellett állnunk, mint szerettünk volna, mivel Kimivel szemben védekeznem kellett, és 20 körrel a vége előtt még úgy tűnt, minden rendben.”

„Kontrolláltuk a tempót, tartottam a pozícióm, de aztán a hátsó gumik elkezdtek meghalni. Próbáltam annyira védekezni, amennyire csak tudtam, próbáltam agresszív lenni, de végül elég kusza lett a vége a megsérült szárnnyal, és a többivel.”

Hirdetés

Bottas utalt rá, beszélni fog majd a csapat menedzsmentjével a „szárnysegéd” kifejezés miatt.

„Azt hiszem, beszélnünk kell erről a verseny után. Túl vagyunk az év felén, a pontkülönbség nagy, de persze a csapat egy ponton el fogja dönteni ezt.”

A Mercedes versenyzője természetesen szót ejtett a Vettellel és a Ricciardóval történt ütközésekről is.

„Seb jól gyorsított ki a 2-es kanyar előtt. Volt egy nagy csatánk az 1-es kanyarban, de a 2-es kanyar előtt még bent tartottam az orrom, ő pedig kívül volt. Nagyon korán rámkanyarodott, és nem volt hová mennem. Összeértünk, és az én autóm sérült csak meg. Szerintem ez egy versenybaleset volt.”

„Ami pedig Daniellel történt, az hasonló volt. Ott voltam mellette belül. Nem volt meg az első szárnyam fele, szóval el is fékeztem a kanyart. Szerintem látta, hogy elég gyorsan érkezem a kanyarba, mégis befordult, és aztán összeértünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!