Megosztás:

Bottas: Kimi balszerencséje az én szerencsém

Bottas szerint nem érte volna utol Räikkönent, ha honfitársának nincs gumiproblémája.
Bottas szerint nem érte volna utol Räikkönent, ha honfitársának nincs gumiproblémája. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Valtteri Bottas a kilencedik pozícióból rajtolva a második helyre zárkózott fel a Brit Nagydíj versenyén, ezzel kettős győzelmet szerezve a Mercedes számára.

Bottas váltócsere miatt öt rajthelyes büntetésben részesült, így hiába szerezte meg a negyedik pozíciót az időmérőn, csak a kilencedik helyről indulhatott a versenyen. A finn már szombaton elmondta, a büntetés ellenére egyértelműen a dobogó a célja – ezt el is érte, végül csapattársa mögött a második helyen végzett.

A finn versenyző a futam végén utolérte és meg is előzte Sebastian Vettelt, azonban úgy gondolja, ha Kimi Räikkönennek nem akadnak gondjai az abroncsaival, nem tudta volna megszerezni a második helyet.

„Nem volt könnyű előretörni” – nyilatkozta Bottas. „Néhány ellenfelem megnehezítette az életem. Nem vagyok benne biztos, hogy egyébként sikerült-e volna Kimit megelőzni, de ezt már soha nem tudjuk meg – az ő balszerencséje az én szerencsém.”

„A szuperlágyakon szoros csatát vívtam Sebastiannal, de nem hiszem, hogy Kimit utolértem volna.”

„Számunkra ez egy tökéletes eredmény” – folytatta a finn. „Természetesen a dobogó volt a célom, ez volt a terv. A lágy keverékkel rajtoltam, aztán kint akartam maradni olyan sokáig, amilyen sokáig csak lehet – ez 36 kör volt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Lewis Hamilton 5. alkalommal nyert hazai pályán, csapattársát, Valtteri Bottast pedig...

Hozzászólások

( komment)