Megosztás:

Bottas a kirabolt csapattagokért küzdött

Bottas egy hajszállal előzte meg Vettelt az időmérőn.
Bottas egy hajszállal előzte meg Vettelt az időmérőn. © Pirelli

Valtteri Bottas pole pozícióját a Mercedes csapattagjainak ajánlotta, akiket tegnap kiraboltak Brazíliában – a finn pilóta bízik benne, hogy eredményével kicsit felvidította kollégáit.

A Mercedes csapattagjait tegnap kirabolták Brazíliában, amikor a pályáról éppen a hoteljükbe tartottak. Bottas elmondta, ez az eset még inkább arra ösztönözte őt, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából.

„Beszéltem velük reggel, és azt mondtam nekik, hogy pole pozícióba fogjuk repíteni a gépet és mindenkit felvidítunk – szóval boldog vagyok, hogy ezt megtettem. Először is örülök, hogy mindenki egyben van, és semmi fizikai dolog nem történt. Ám elég szörnyű a szituáció, és örülök, hogy mindenki itt van velünk” – mondta Bottas.

„Nagyon jó, hogy a pole pozícióból indulunk, az autónk remek, szoros lesz a verseny a Ferrarival, de inkább indulok az első, mint a harmadik pozícióból. Nagyon várom a holnapot.”

Bottas hozzátette, innentől kezdve a cél természetesen a győzelem, még akkor is, ha tudja, a Ferrarik mindent megtesznek majd, hogy elvegyék tőle az első helyet – legfőképp Sebastian Vettel, akivel a bajnokság második helyéért küzdenek, és jelenleg 15 pont a különbség közöttük a német javára.

„Még csak két pole pozícióm volt, és csak két győzelmem, de holnap határozottan az lesz a célunk, hogy nyerjünk” – mondta. „A bajnokságban a második helyért harcolunk Sebastiannal, szóval a mai az egy jó lépés volt számunkra.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A 3. helyről rajtol majd a vasárnapi Brazil Nagydíjon a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen...

Hozzászólások

( komment)