Fotó: Mercedes
Hírek

Bottas legalább 2 éves szerződést akar a Mercedesnél

Legalább 2 évre szeretne szerződést hosszabbítani a Mercedes Forma-1-es csapatával Valtteri Bottas.

A finn versenyző 2017-ben érkezett a német istállóhoz, miután Nico Rosberg a világbajnoki cím megnyerése után befejezte Forma-1-es pályafutását.

Bottasnak 2018-ra is bizalmat szavazott a Mercedes, szerződése azonban a szezon végén lejár.

A 28 esztendős versenyző a Motorsport.com kérdésére elárulta, „nem sietős” számára a kontraktus meghosszabbítása, de persze szeretne a csapatnál maradni.

„Szeretnék ennél a csapatnál maradni – remélhetőleg még sokáig itt leszek. Ez a célom” – mondta Bottas.

„Amíg úgy teljesítek, ahogy az év eddig eltelt részében, addig természetesen rendben lesz a dolog.”

A finn versenyző nevetve hozzátette, ha a Mercedes csak egy 1 évre szóló szerződést kínál neki, akkor „tovább kell tárgyalniuk” – reméli ugyanis, hogy több évre sikerül megállapodniuk.

„Nekem mindig 1 évre szóló szerződéseim voltak, szóval nyilván szeretném tudni, hogy mit fogok csinálni legalább a következő két évben.”

Bottas hozzátette, nem áll szándékában leülni más csapatokkal, hogy megsürgesse a tárgyalásokat a Mercedesnél – ráadásul remek a kapcsolata Toto Wolff-fal, a Mercedes motorsport-igazgatójával.

„Sokat beszélünk. Mindig nagyon nyitottak vagyunk a teljesítményemmel, illetve az autó teljesítményével kapcsolatban is. Még nem beszéltünk semmit a jövő évről, úgy gondoljuk, hogy még korán van ehhez egy kicsit.”

Szólj hozzá!