Bottas a leggyorsabb Bahreinben, problémás nap a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Bottas a leggyorsabb Bahreinben, problémás nap a Ferrarinál

HIRDETÉS
2017 Bahrain Grand Prix, Saturday - Steve Etherington

A Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok bahreini tesztjének zárónapján, megelőzve a problémákkal küszködő Sebastian Vettelt.

A királykategória csapatai 2 napot töltöttek el a Bahreini Nagydíj után a szahíri versenypályán: az első évközi teszten az elmúlt verseny tapasztalatait alapul véve igyekeztek javítani jelenlegi versenyautóikon.

A második, szerdai tesztnap legjobbja Valtteri Bottas lett a Mercedesszel, aki még délelőtt egy mechanikai probléma miatt egyszer kénytelen volt megállni a pályán.

Bottas a versenyautó aerodinamikáján dolgozott, valamint azon fáradozott, hogy csapata minél jobban kiismerje a Pirelli abroncsait – a Mercedesnek ugyanis ez volt az egyik gyenge pontja az elmúlt versenyeken, főleg a hosszabb etapokon.

A finn versenyzői mai legjobb, 1 perc 31,280 másodperces idejét a teszt utolsó órájában futotta, amikor már a körülmények kicsit hűvösebbek voltak.

A második helyen Sebastian Vettel zárt, aki meglehetősen problémás napot tudhat maga mögött. A német feleannyi kört sem tett meg (szám szerint 64-et), mint Bottas, mivel autójával komoly gondok támadtak még délelőtt.

Hirdetés

A Ferrari – miközben épp a beállítások módosításán fáradozott – ugyanis felfedezett valamiféle hidraulikus szivárgást, ezért Vettel a délelőtt nagy részét a garázsban várakozva töltötte.

Az olasz istállónak ráadásul később a telemetriával is gondjai akadtak, emiatt további időt veszítettek a pályán. Vettel végül közel 3 tizeddel lemaradva Bottastól lett második.

A harmadik leggyorsabb szerdán a Toro Rosso autójával köröző Carlos Sainz lett, miközben Stoffel Vandoorne és a McLaren végre egy eredményes napot teljesített. A holland versenyző Bottastól 8 tizeddel lemaradva lett negyedik, és 81 kört meg tudott tenni az MCL32-es kódjelű, Honda-motoros versenyautóval.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Eric Boullier egyenesen „az év eddigi legjobb tesztnapjának” titulálta a mai, bahreini gyakorlást.

Szerdán a Haas új fékjeinek kiértékelését Kevin Magnussen folytatta, ő ötödik lett végül, míg Esteban Ocon délelőtti legjobb ideje a hatodik pozícióra volt elegendő, megelőzve Daniil Kvyatot, illetve a Williamstől hosszú idő után újra tesztlehetőséget kapó Gary Paffettet.

A kilencedik helyen Szergej Szirotkin (Renault) végzett, őt Pierre Gasly (Red Bull), Pascal Wehrlein (Sauber), és Sergio Pérez (Force India) követte.

A második bahreini tesztnap végeredménye:

[tie_full_img][/tie_full_img]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!