Bottas: Ma még nincs értelme álmodozni - F1VILÁG.HU

Bottas: Ma még nincs értelme álmodozni

HIRDETÉS

Valtteri Bottas élete első F1-es pole pozícióját szerezte meg, és csak bízni tud benne, hogy holnap ezt az eredményt egy győzelemre válthatja.

Bottas 23 ezredmásodperccel előzte meg csapattársát, Lewis Hamiltont a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén: a finn ezzel élete első pole pozícióját szerezte meg a Mercedes színeiben.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok, ez életem első pole pozíciója. Már több mint 50 futamot teljesítettem, és most végre összejött! Remélem, hogy ez az első és lesz még sok ezután. Köszönettel tartozom a csapatnak az autóért, amellyel ezt el tudtam érni. Mindkét autó az első sorból indul, úgyhogy nagyon jó munkát végeztünk, a beállítások jól működtek. Tegnap sok kört futottunk, reméljük holnap ez segíteni fog” – nyilatkozta Bottas.

A finn versenyző elmondta, nem volt könnyű dolga, ám büszke csapatára, hogy egy olyan autót adtak számára, amellyel el tudta érni a bravúrt.

„Ez nem könnyű pálya, nehéz összerakni egy kört, mert nagyon technikás, nehéz fékpontokkal” – folytatta a Mercedes-pilóta. „Könnyű blokkolni a kerekeket, az egyensúly is rendben kell, hogy legyen. De minden jól alakult a pole-hoz.”

Bottas hozzátette, bízik benne, hogy a vasárnapi verseny is hasonlóan sikeres lesz számára.

„Rövid időnk van örülni annak, amit ma elértünk, hiszen holnap van a nagy nap, ma még nincs értelme álmodozni. Azt kell megnéznünk, hogy holnap mit tudunk tenni azért, hogy csapatként nyerjünk. A futamra koncentrálok, jó helyről indulunk, erős a helyzetünk, így bízom benne, hogy holnap is meglesz az első két hely számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!