Bottas még idén futamot akar nyerni az F1-ben - F1VILÁG.HU

Bottas még idén futamot akar nyerni az F1-ben

HIRDETÉS

A Williams ifjú titánja, Valtteri Bottas azt mondja, az év második felében nagyon agresszíven fog versenyezni azért, hogy megszerezze pályafutása első F1-es futamgyőzelmét.


A Williams ifjú titánja, Valtteri Bottas azt mondja, az év második felében nagyon agresszíven fog versenyezni azért, hogy megszerezze pályafutása első F1-es futamgyőzelmét.

A finn versenyző nagyon következetesen teljesített az év eddig eltelt részében, kilenc futamból hétszer végzett a legjobb hatban.

Bottas azt mondja, bár a hozzáállásán nem kell változtatnia, igyekszik agresszívebben versenyezni.

„Ahhoz, hogy az ember értékes pontokat gyűjtsön és versenyt nyerjen, először célba kell érni” – mondta a Williams versenyzője az AUTOSPORT-nak.

„Ha kockáztatsz, jobb, ha megfontoltan teszed ahelyett, hogy butaságot csinálnál. Elég sokszor szoktam előre kalkulálni, megfontolom, hogy megéri-e a kockázatot, vagy sem.”

„Mindig is nagyon következetes voltam, de ezt talán sokan nem veszik észre, amikor a győzelmekről van szó. A győzelemért való harcban, vagy a fontosabb pozíciókért való küzdelemben lehetek agresszívebb, szóval azt hiszem, ez majd látható is lesz.”

Bottas tudja, a Mercedeseket nehéz lesz legyőzni idén, de ettől függetlenül bízik abban, hogy még idén megszerezheti első F1-es győzelmét.

„A Mercedes nagyon elöl van, szóval szerintem csak akkor jöhet össze, ha balszerencséjük van – de ehhez akkor is a Ferrarik előtt kell lennünk. Ha meg tudjuk fogni a Ferrarikat, akkor az álom még közelebb kerülhet.”

„Párszor már voltunk dobogón, ami nem rossz, de nyilván többet akarunk. Ami a legpozitívabb dolog, hogy az évad elején több pontot tudtunk szerezni, mint tavaly. Mint ahogy az is hasonlóképp nagyszerű, hogy minden, amit feltettünk eddig az autóra, gyorsabbá tette azt. Ha így tudjuk folytatni, még közelebb kerülhetünk.”

Hirdetés

„Nem mondom, hogy lehetetlen a győzelem, de jelen pillanatban nehéz. Azonban természetesen mindig próbálkozni fogunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!