Fotó: Mercedes
Hírek

Bottas megismételné tavalyi győzelmét Abu Dhabiban

A nap legjobb idejével kezdte az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjét pénteken Valtteri Bottas. A Mercedes versenyzője szeretné megismételni tavalyi győzelmét.

Bottas néhány századdal előzte csak meg Max Verstappent a második gyakorláson, elmondása szerint pedig nagyon elégedett, autója ugyanis kiválóan működött a Yas Marina versenypályán.

A finn ezzel együtt úgy érzi, van még hová fejlődniük szombaton.

„A második szabadedzés igazán jó volt, bízhattam az autóban, és úgy vezethettem, ahogy akartam” – mondta a finn.

„Az első tréning kevésbé volt jó, de szerintem ez elég megszokott itt. A pálya még nagyon „nyers”, amikor először pályára gurulunk, és sokkal melegebb van napközben, mint az esti edzéseken. Szóval örülök, hogy sikerült jól működtetni az autót az esti tréningen, mivel a 3. edzésen nagyon nehéz kipróbálni a beállítás-változtatásokat, mivel nagyon meleg van.”

„Kétségkívül sokat tanultunk pénteken, főleg este, és még rengeteg dolgon kell finomítanunk, hogy jó beállításokat találjunk az időmérőre és a versenyre.”

„Jó a legjobb idővel zárni a napot, de most építenünk kell erre, meg kell próbálnunk összehozni a legjobb beállítást, és részemről is jobb teljesítményre lesz szükség. A célom ezen a hétvégén az, hogy megismételjem a tavalyi eredményt, de még bőven van tennivaló.”

Szólj hozzá!