Megosztás:

Bottas: A Mercedes motorja még mindig erősebb

Az időmérőkön még mindig előnyben vannak a németek.
Az időmérőkön még mindig előnyben vannak a németek. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Valtteri Bottas szerint az időmérőkön továbbra is előnyben van a Mercedes motorja a Ferrarival szemben, a finn azonban biztos benne, már csak egy hajszálnyi az előnyük az olaszok előtt.

A V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta a Mercedes dominál motorfronton, az évek során azonban a Ferrari egyre közelebb tudott kerülni.

Bár a maranellóiak partnercsapatánál, a Haasnál azt mondják, a Ferrari V6-os motorja már lekörözte a Mercedesét, Bottas szerint ők még mindig előnyben vannak. A finn azonban tudja, nem sokkal van lemaradva a Ferrari.

„Nagyon minimális az előnyünk, ha egyáltalán előnyben vagyunk” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Szerintem a Ferrari nem erősebb nálunk, de nagyon egy szinten vagyunk. Az időmérőkön talán egy kicsit erősebbek vagyunk, de nem sokkal.”

A Mercedes a legutóbbi, kanadai versenyen a Petronas jóvoltából ráadásul új üzemanyagot is használt, mely sokat segített abban, hogy a Ferrari előtt maradjanak.

„Volt egy új üzemanyagunk, és némi extra erő, és ezt egy versenyző mindig érzi. Apró dolgok ezek, de az F1 ezekről az apró dolgokról szól, és minden részlet segít, főleg, hogy ilyen szoros a küzdelem a Ferrarival” – mondta Bottas.

„Bizonyos időmérőkön Sebastian [Vettel] mögött voltam, de csak pár ezreddel vagy századdal lemaradva, szóval minden segít minket ebben a küzdelemben.”

A finn szerint a hétvégén, Bakuban is szoros csata vár rájuk.

„Szoros küzdelem lesz a Ferrarival ismét. Szerintem ez lesz a tendencia, legalábbis a következő pár futamon biztos.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff a minap egy interjúban azt mondta, Lewis Hamilton...

Hozzászólások

( komment)