Bottas: Mindig az elöl lévő autóé az elsőbbség - F1VILÁG.HU

Bottas: Mindig az elöl lévő autóé az elsőbbség

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője elismerte, hogy olykor nehéz elfogadni a csapatutasítást, azonban a Szingapúri Nagydíjon is meg kellett értenie, hogy vannak bizonyos szabályok az istállónál.
2019 Italian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes

Bottas egyáltalán nem ellenkezett, amikor a csapat azt kérte tőle, Lewis Hamilton kiállása előtt vegyen vissza a tempóból, hogy a brit biztosan a Bottas mögött autózó Alex Albon elé jöjjön vissza. 

A cél tehát nem az volt, hogy a Mercedes-pilóták közötti sorrendet határozzák meg, hanem az, hogy a Red Bull előtt végezzen mindkét autó. 

A kérdésre, szerinte a csapatnak hagyni kellett-e volna, hogy saját tempóját autózza, Bottas így felelt: „Nem, mert mindig annál az autónál van az előny, aki előrébb van a kiállások előtt. Tudom, hogy fordítva is ez lett volna a helyzet. Meg fogok bizonyosodni róla, hogy visszafelé is ez lenne a helyzet – bízom benne, hogy így is lesz.”

Ennek ellenére a finn bevallotta, nehéz visszafogni a tempót, amikor jóval gyorsabb is lehetne, és tudja, hogy megelőzhetné csapattársát. 

„De nyilvánvalóan kívülről ez elég rosszul néz ki” – folytatta a Mercedes-pilóta. „És az én szempontomból nézve pedig teljesen az ösztöneimnek ellentmondó az, hogy visszavegyek azért, hogy ne előzzem meg a csapattársam. Ennek nincs értelme.”

De itt van ez a szabály a csapatnál már nem tudom mióta, legalábbis mióta én itt vagyok, ez van. De ez mindkét félnél ugyanaz, nem csak Lewis érdekében történik így. Ez mindig így van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!