Bottas: Nagy lehetőséget szalasztottam el - F1VILÁG.HU

Bottas: Nagy lehetőséget szalasztottam el

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája számára jól indult a Német Nagydíj, azonban végül pontok nélkül zárt, miután falhoz csapta autóját a vasárnapi versenyen.
2019 German Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Bottas jól kapta el a rajtot, és Max Verstappent megelőzve a második helyre zárkózott fel csapattársa, Lewis Hamilton mögé. Később Verstappennel is csatázott, ám végül a hockenheimi káoszban Lance Stroll mögé keveredett, és épp meg akarta őt előzni, amikor az 1-es kanyarban megcsúszott, és nagy tempóval a gumifalnak csapódott. 

Miután Hamilton is pontok nélkül zárta a Mercedes hazai nagydíját, Bottasnak remek lehetősége lett volna arra, hogy csökkentse hátrányát a bajnoki tabellán – ez azonban elmaradt. 

„Ez egy nagyon kemény verseny volt, és nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta a finn. „Trükkös körülmények voltak a pályán, nagyon csúszós volt, és folyamatosan változtak az időjárási feltételek. Könnyű volt hibázni, és sajnos én ezt meg is tettem, ami sok pontba került nekünk.”

„Kár, mert a mai nap egy jó lehetőség lett volna számomra, hogy felzárkózzak néhány ponttal Lewisra, és az én hibám volt, hogy végül pont nélkül zártam.

„Volt esélyem a dobogóra, ezért keményen nyomtam, hogy megelőzzem Strollt, a határon voltam az 1-es kanyarban, amikor hirtelen elveszítettem az uralmat az autó hátulja felett, és kicsúsztam” – mesélt balesetéről Bottas. „Nem gondolom, hogy megfoghattam volna. Ez csalódást keltő eredmény az egész csapat számára, de mindent beleadunk, hogy erősebben térjünk vissza Magyarországra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!