Bottas: Nagy lehetőséget szalasztottam el

2019 German Grand Prix, Sunday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája számára jól indult a Német Nagydíj, azonban végül pontok nélkül zárt, miután falhoz csapta autóját a vasárnapi versenyen.

Bottas jól kapta el a rajtot, és Max Verstappent megelőzve a második helyre zárkózott fel csapattársa, Lewis Hamilton mögé. Később Verstappennel is csatázott, ám végül a hockenheimi káoszban Lance Stroll mögé keveredett, és épp meg akarta őt előzni, amikor az 1-es kanyarban megcsúszott, és nagy tempóval a gumifalnak csapódott. 

Miután Hamilton is pontok nélkül zárta a Mercedes hazai nagydíját, Bottasnak remek lehetősége lett volna arra, hogy csökkentse hátrányát a bajnoki tabellán – ez azonban elmaradt. 

„Ez egy nagyon kemény verseny volt, és nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta a finn. „Trükkös körülmények voltak a pályán, nagyon csúszós volt, és folyamatosan változtak az időjárási feltételek. Könnyű volt hibázni, és sajnos én ezt meg is tettem, ami sok pontba került nekünk.”

„Kár, mert a mai nap egy jó lehetőség lett volna számomra, hogy felzárkózzak néhány ponttal Lewisra, és az én hibám volt, hogy végül pont nélkül zártam.

„Volt esélyem a dobogóra, ezért keményen nyomtam, hogy megelőzzem Strollt, a határon voltam az 1-es kanyarban, amikor hirtelen elveszítettem az uralmat az autó hátulja felett, és kicsúsztam” – mesélt balesetéről Bottas. „Nem gondolom, hogy megfoghattam volna. Ez csalódást keltő eredmény az egész csapat számára, de mindent beleadunk, hogy erősebben térjünk vissza Magyarországra.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!