Bottas nagyon izgalmas időmérőre számít

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Osterreichisch, Freitag - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes

Szoros időmérő edzésre számít Ausztriában a Mercedes Forma-1-es csapatának pilótája, Valtteri Bottas. A finn csapattársához, Lewis Hamiltonhoz hasonlóan a német istálló újításait dicsérte.

Bottas mindkét pénteki szabadedzést a 2. helyen zárta Hamilton mögött, és csapattársához hasonlóan ő is sokat foglalatoskodott a csapat új fejlesztéseinek kiértékelésével.

„Jól indult a hétvége. Kipróbáltuk az új fejlesztéseket ma, és az első benyomásom az, hogy azok remekül működnek” – mondta a finn, aki tavaly nyerni tudott az Osztrák Nagydíjon.

„A csapat nagyon jó munkát végzett az újításokkal, minden egyes szakember keményen dolgozott rajtuk. És úgy működtek, ahogy vártuk – ez pedig a színfalak mögött zajló kemény munka eredménye.”

„Főleg az autó hátulja volt nagyon stabil ma. Tavaly kicsit szemcsésedtek a hátsó abroncsok, ami ismét problémát okozhat, hiszen vasárnap újra melegebb lesz. Szóval jó, hogy ma stabil volt az autó hátulja. Ezzel együtt persze még van némi tennivaló az egyensúllyal, hogy a legtöbbet hozhassuk ki az autóból.”

Bottas nem bízza el magát, szerinte ugyanis nagyon szoros időmérő vár rájuk szombaton, a Ferrari és a Red Bull ugyanis igazán erős lehet.

„Az időmérő nagyon izgalmas lesz ezen a pálya. Nincs sok kanyar, szóval minden egyes fordulót tökéletesen kell teljesíteni, hogy odakerüljünk az első sorba.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!