Verstappen vs. Ocon

Bottas: Nehéz lesz legyőzni a Ferrarikat

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Nehéz lesz legyőzni a Ferrarit hazai földön, Monzában, az olasz istálló versenyautója ugyanis igazán gyorsnak mutatkozott pénteken – ezt nyilatkozva a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas.

A finn a 4. legjobb idővel zárta az olaszországi nyitónapot, és bár úgy érzi, a Belga Nagydíjhoz képest sikerült előrelépéseket tenniük, pontosan tudja, kemény küzdelem vár rájuk szombaton és vasárnap is.

„Elég vegyesek voltak a körülmények a délelőtti esővel, majd a délutáni száraz pályával” – mondta a finn.

„Csak egy etapot tettünk meg az első edzésen az intermediate-gumikkal. Monza trükkös hely esőben, mert nehéz megtalálni a jó féktávokat. De versenyképesnek tűntünk a vizes pályán a többiekhez képest, akik szintén kint voltak.”

„Szerencsére délután már száraz volt az aszfalt, és sikerült hasznos munkát végezni. A hosszú etapok különösen fontosak voltak, mert a versenyt várhatóan szárazon futjuk.”

„Ahogyan arra számítottunk, a Ferrari nagyon gyorsnak tűnt száraz pályán. Nem lesz könnyű, de van néhány dolog, amin még javíthatunk az időmérőre. Spához képest az autó jobbnak tűnt a lassú kanyarokban, ami remek lépés a helyes irányba.”

Bottas azt mondja, egyelőre még ők sem biztosak abban, milyen időjárás fogadja őket az időmérő napján.

„A szombati időjárás-előrejelzés nem túl meggyőző, szóval fel kell készülnünk mindenre, és sokat kell köröznünk a harmadik edzésen, legyen akár esős, akár száraz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek