Bottas nem értette Hamilton előnyét - F1VILÁG.HU

Bottas nem értette Hamilton előnyét

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője nem értette, miért zárt ekkora hátrányban Lewis Hamiltonhoz képest az Amerikai Nagydíj második szabadedzésén.
2019 United States Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

Bottas a második tréningen csak az 5. leggyorsabb időt autózta, ráadásul 8 tizedmásodperccel maradt el csapattársa, Hamilton idejétől, aki megnyerte a gyakorlást. 

Honnan jött ez a köridő? Nem értem. Az egyenesben, vagy hogy?” – kérdezte Bottas csapatrádión versenymérnökétől, amikor meglátta Hamilton legjobb idejét. 

„Sok múlik az egyenesen. Úgy tűnik, hogy a szélárnyék segített neki. De lehetnek más okai is” – válaszolt Bottasnak versenymérnöke, Riccardo Musconi. 

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője tegnap úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy Hamilton a szélárnyéknak köszönheti előnyét.

A finn pilóta elárulta, összességében sem volt elégedett az autó teljesítményével, így még biztosan sok munka vár rájuk a szombati harmadik szabadedzésen az időmérő előtt. 

„A második edzésen voltak nehézségeink, nem tűnt úgy, hogy minden rendben lenne. Az egyenesben maradt még köridő, ezt meg fogjuk vizsgálni” – mondta Bottas. 

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója azonban megnyugtatta pilótáját, szerinte Bottas hosszú etapos teljesítménye ígéretesnek tűnt.

„Valtteri nem volt egészen boldog, de nem kapott szélárnyékot, ami segített volna neki” – mondta a szakember. „De hosszú etapokon gyorsnak tűnt. Szóval várjuk a szombatot, és reméljük, hogy ezt a teljesítmény az időmérőn egy körön is meglesz.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!