Hírek

Bottas: Nem fog küszködni a Mercedes Monacóban

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Nem fog problémát okozni a Mercedes Forma-1-es csapatának Monacóban az, hogy versenyautója hosszabb tengelytávval rendelkezik, mint a riválisok versenygépei.

Ezt mondja Valtteri Bottas, a német istálló finn versenyzője, aki abban bízik, a szűk utcai pályán is esélyesek lesznek majd a futamgyőzelemre.

A finn arra alapozza önbizalmát, hogy a Mercedes a barcelonai pálya utolsó szektorában is versenyképes volt.

Amikor a Motorsport.com arról kérdezte a Mercedes versenyzőjét, nehezebb dolga lehet-e a csapatnak Monte-Carlóban, így felelt: „Nem, szerintem erős teljesítményt nyújtottunk az utolsó szektorban, Barcelonában.”

„Ott is minden a lassú kanyarokról szól, mint ahogy Monacóban is. Szóval szerintem minden esélyünk megvan arra, hogy erősek legyünk ott is.”

„Arra számítunk, hogy újra közel leszünk a Ferrarihoz, sőt, a rajtrács talán még szorosabb lesz a kevés egyenes miatt – úgyhogy a Red Bull is erős lehet.”

„De úgy gondolom, nagyon jó esélyeink lesznek egy jó hétvégére, úgyhogy nem érzem azt, hogy hátrányból indulunk Monacóban.”

Bottas egyébként a korábbi években nem tudott jó eredményeket elérni Monacóban, előző csapatának, a Williamsnek ugyanis nemigen feküdt az utcai pálya.

„Mindig szerettem Monacót, de csapatként a Williamsszel rengeteget küszködtünk. Nem volt még alattam olyan autó, amellyel a legjobb 3 helyért harcolhattam volna, mint most. Úgyhogy bármi lehet.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Megújul a Haas Forma-1-es autóinak festése a jövő hétvégi Monacói Nagydíjra – erősítette meg az amerikai istálló pénteken.