Bottas: Nem fogom direkt lassítani Vettelt

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
SPIELBERG,AUSTRIA,07.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Valtteri Bottas (FIN/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

Nem fogja szándékosan lassítani Sebastian Vettelt Valtteri Bottas annak érdekében, hogy a hátrébbról rajtoló Lewis Hamilton fel tudjon zárkózni – ezt maga a finn versenyző nyilatkozta az Osztrák Nagydíj időmérő edzése után.

Bottas a pole pozícióból rajtolhat vasárnap, miután 42 ezredmásodperccel legyűrte a világbajnoki éllovas Sebastian Vettelt.

Hamilton csak a 3. legjobb időt autózta szombaton, váltócsere miatt pedig a 8. helyről kezdi majd meg a spielbergi versenyt.

Bottas a kvalifikáció után elárulta, nem szerepel a Mercedes tervei között az, hogy az élen szándékosan lassítja majd Vettelt azért, hogy Hamilton ne maradjon le túlságosan.

„Az alapján, amit az előzetes stratégiai jegyezetekből láttam, ez a forgatókönyv nem játszik” – mondta a finn.

„Arra kell fókuszálnunk, hogy jó rajtot vegyünk – meg kell nyernünk ezt a futamot. Lewis fel tudja küzdeni magát. Ha elkezdesz játékokat űzni, az trükkössé válhat. Ha a mögötted érkező DRS-távolságba kerül, és fog egy kis szélárnyékot, akkor elég egy hiba a részedről, és övé lesz a győzelem.”

Hamilton elárulta, ő sem várja el azt, hogy Bottas lassítsa az élmezőnyt.

„Nincs értelme annak, hogy Valtteri lassítson, úgyhogy olyan keményen nyomja majd, amennyire csak tudja, hogy megnyerje a futamot” – mondta a brit.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!