Bottas: Nem katasztrófa, hogy Hamilton legyőzött

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője nem teljesen elégedett az autó időmérőn látott teljesítményével, azonban a probléma nem ma jelentkezett.

Bottas csapattársa, Lewis Hamilton mögött a 4. rajtpozíciót szerezte meg a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén, ám mindössze 7 századmásodperccel maradt el a brit köridejétől.

„Rendben volt az időmérő, de lehetett volna jobb is” – nyilatkozta Bottas. „Elég szoros volt Lewis és köztem, azt hiszem, hogy a korai körökben jobb köröket teljesített a Q2-ben, így üldöznöm kellett őt. A Q3-ban elégedett voltam, de egész hétvégén nem tudtam összerakni egy olyan kört, ami rendben lett volna.”

Bottas elmondta, tudja, hogy hol tudott volna gyorsabb lenni, ám az autó nem volt 100 százalékos a kvalifikáción. A finn mindemellett hozzátette, egyáltalán nem bánkódik amiatt, hogy nem sikerült csapattársa, Hamilton előtt végeznie.

„Arról beszélünk, hogy néhány századdal maradtam el Lewistól, szóval ez nem katasztrófa. Amit ma látunk, az az, hogy az egyenesbeli tempónk marad el a Ferraritól. Van néhány kanyar, ahol erősebbek, több olyan, ahol hasonlóak vagyunk, és van néhány, ahol mi vagyunk a jobbak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek