Bottas nem kezd játszmákba Hamilton ellen - F1VILÁG.HU

Bottas nem kezd játszmákba Hamilton ellen

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, nem fogja „fecsérelni az energiáját” arra, hogy különféle játszmákba megy bele csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, hogy felülkerekedjen a négyszeres világbajnokon.

A 2016-os év legjobbja, Nico Rosberg elárulta, világbajnoki évében rengeteg energiát fektetett abba, hogy „Hamilton bőre alá bújjon”, és különféle pszichológiai trükkökkel gyengítse az angol pilótát.

Bottas azonban azt mondja, kizárólag magára összpontosít, és nem ellenfele gyengeségei által akar világbajnok lenni.

„Egyszerűen szeretnék annyi versenyt nyerni, amennyit csak tudok, és ezáltal a bajnokságot is. Nincs szükségem arra, hogy bármin is változtassak” – fogalmazott a finn versenyző.

„Nem fogok például különféle mentális játszmákba belemenni, mert szerintem a jelenlegi állapotok szerint jól működik minden. Rajtam múlik, hogy milyen teljesítményt nyújtok a pályán – majd ha szükséges lesz, eldöntöm, hogy mutatok-e némi „izmot”.”

„Minden versenyzőnek vannak gyengeségei, de ahelyett, hogy túlságosan Lewisra koncentrálnék, inkább magamra fordítom az energiámat. Ha olyan szinten tudok teljesíteni, mint amilyet célul tűzik ki minden versenyre, akkor remélem, hogy képes leszek elvégezni a feladatomat.”

„Nem fogom arra pazarolni az energiámat, hogy különféle játszmákba megyek bele.”

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Bottas azt mondja, rengeteg erőfeszítést tett azért, hogy 2018-ban következetesebb teljesítményt tudjon nyújtani, és szeretne javítani azokon a területeken, melyeken 2017-ben küszködött.

„Rengeteg időt és energiát tettem abba decemberben és januárban, hogy a meetingeken a csapattal közösen végigmentünk a 2017-es éven, és főleg azokon a versenyeken illetve edzéseken, melyeken nem teljesítettem úgy, ahogy kellett volna.”

Hirdetés

„Sokat tanultam ebből. De még az átlagos, illetve jó versenyeimet is szeretném jobbá tenni. Sokkal jobban koncentráltam a gyengeségeimre, szerintem mindig ez a legjobb módja az előrejutásnak. Ugyanakkor az erősségeket is észben kell tartani, és használni kell őket.”

„Kemény évem volt tavaly, mert az augusztusi szünet után nagyon akartam teljesíteni, és ekkor volt néhány nehéz versenyem is. Nehéz idők voltak, de sokat tanultam belőlük!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!